Presedintele PSD Victor Ponta a declarat, sambata, ca "disparitia lui Lech Kaczynski este o pierdere nu doar pentru Polonia, ci pentru intreaga Uniune Europeana"
"Vocea sa a adus realism si echilibru politicii europene, totul venind ca rezultat al sustinerii puternice a intereselor poporului pe care il reprezenta. Sub mandatul sau, Polonia a devenit un exemplu pentru toate statele din Europa, economia poloneza fiind una dintre putinele economii din regiune care, intr-un moment de criza, si-au mentinut echilibrul", se spune intr-un mesaj al presedintelui PSD Victor Ponta.
Presedintele PSD a transmis "atat in nume personal, cat si in numele Partidului Social Democrat, sincere regrete pentru tragedia petrecuta si condoleante familiilor indoliate si intregului popor polonez".
Un avion Tupolev 154, la bordul caruia se afla presedintele polonez Lech Kaczynski, s-a prabusit, sambata, la aterizare intr-o padure din apropiere de Smolensk, in vestul Rusiei, provocand moartea tuturor persoanelor aflate la bord, au anuntat autoritatile poloneze si ruse, citate de AFP.
Presedintele polonez, sotia sa si numerosi alti oficiali polonezi mergeau la Katin, in apropiere de Smolensk, pentru a se reculege la mormintele ofiterilor polonezi executati in urma cu 70 de ani de politia stalinista.