Presedintele PSD, Mircea Geoana, precizeaza ca verificarile ANI in privinta sa indica "o vendeta politica a celor care conduc astazi Romania" cu scopul "de a interveni si de a influenta rezultatul alegerilor din PSD".
Mircea Geoana raspunde acuzatiilor ANI, printr-un comunicat de presa, si spune ca nu a fost informat oficial despre finalizarea dosarului deschis de ANI, iar tranzactia imobiliara la care se face referire nu a produs si consecinte asupra cuantumului averii sale, fiind desfiintata printr-o rezolutie conventionala, partile fiind repuse in situatia anterioara.
"Scopul acestei tranzactii a fost dezvoltarea unui proiect imobiliar pe terenul respectiv. Am incercat sa obtinem un credit bancar pentru dezvoltare, insa, acesta nefiind obtinut, am renuntat, evident si la tranzactie. La 22.09.2005 am incheiat vanzarea - cumpararea catre mine a terenului pentru suma de 48.300 de euro. Pretul avea o componenta exclusiv de dezvoltare si nu reprezenta o tranzactie in care se urmarea primirea pretului pietei. Din acest motiv a incetat din punct de vedere formal (la notariat), in aceleasi conditii in data de 17 ianuarie 2006. Practic insa, decizia noastra de incetare a fost din decembrie 2005. Asadar nu se poate spune ca as fi realizat vreun venit pe care sa nu-l fi declarat", explica Mircea Geoana.
Presedintele PSD a mai afirmat ca declaratiile sale de avere au fost completate corect.
In ceea ce priveste dividendele incasate in 2007 de la Topcont Invest SRL de catre Mihaela Geoana, presedintele PSD precizeaza ca acestea au fost declarate in mod legal, la momentul incasarii lor, in 2008.
Liderul PSD a precizat ca toate aceste aspecte au fost clarificate si cu Agentia Nationala de Integritate, existand si o corespondenta in acest sens.
In finalul comunciatului presedintele PSD precizeaza ca nu a incalcat legea, nu are nimic de ascuns si vrea ca opinia publica sa fie informata corect in legatura cu aceasta situatie. Mircea Geoana considera ca "asistam la o vendeta politica a celor care conduc astazi Romania, si, mai mult decat atat, la o incercare de a interveni si de a influenta rezultatul alegerilor din PSD".
Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea de catre senatorul Mircea Geoana, Presedintele Senatului Romaniei, a infractiunii de fals in declaratii.
De asemenea, Mihaela Geoana, sotia presedintelui Senatului, este cercetata de Agentia Nationala de Integritate.
Catalin Macovei, presedintele ANI, spune ca pana la pronuntarea Instantei in cazul lui Mircea Geoana, senatorul beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.