Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat la finalul intalnirii cu premierul desemnat, Lucian Croitoru, ca opozitia transparenta formata din PSD, PNL, UDMR si minoritati il refuza pe Croitoru, sustinandu-l in continuare pe Klaus Johannis.
Lucian Croitoru a fost respins de partidele din opozitie pentru functia de prim-ministru.
Geoana sustine ca opozitia i-a transmis lui Croitoru ca nu a gasit majoritatea pe care o cauta in Parlament si ca ar trebui sa-si depuna mandatul, solicitare pe care i-o vor face si presedintelui Basescu.
"I-am comunicat premierului desemnat, Lucian Croitoru, in mod unanim si raspicat faptul ca nu a gasit majoritatea pe care o cauta pentru a avea sprijin in Parlamentul Romaniei. Noi il sustinem ferm pe Klaus Johannis pentru functia de prim-ministru interimar. Am recomandat lui Croitoru sa nu intre intr-o sarada politica care nu-i face bine nici lui si nici romanilor", a declarat Mircea Geoana.
"Singurul gest onorabil pe care-l poate face dl. Croitoru astazi este sa-si depuna mandatul, sa recunoasca dupa aceasta intalnire, ca in mod evident nu exista o majoritate care sa-l sustina si, evident, dupa aceea sa reluam discutiile cu presedintele", a mai adaugat liderul social-democrat.
Geoana a mentionat ca cele trei formatiuni politice si grupul minoritatilor ii vor transmite o scrisoare presedintelui Traian Basescu in care ii vor cere sa retraga propunerea cu Croitoru si sa demareze noi negocieri pentru desemnarea premierului.