Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat la Constanta, ca atitudinea PD-L si a lui Traian Basescu in Coalitie este de neacceptat si ca este momentul "iesirii la lupta".
"Ceea ce face Traian Basescu si modul in care se comporta PD-L-ul in aceasta coalitie a ajuns la punct de neacceptat. Am acceptat, fara sa spunem prea mult, modul in care nu au respectat protocolul din prima zi a acestei coalitii. Modul in care au dirijat resursele exclusiv printre ministerele lor, modul cum din prima zi de coalitie nu s-a respectat protocolul pentru ca domnul Videanu sa-l puna pe domnul Mantog si sa ia controlul pe bussinessul energiei din zona Gorjului", a afirmat liderul PSD.
Geoana a sustinut ca aceasta atitudine nu va ramane fara raspuns.
"Inconditiile in care, in mod deliberat, Traian Basescu provoaca o criza politica si incearca sa o puna in spatele PSD-ului, va spun de aici, de la Constanta, ca acest gen de atitudine nu poate sa ramana fara raspunsul nostru si ma bucur ca tot grupul ministerial, alaturi de conducerea executiva a partidului, au spus: pana aici, suficient cu umilinta, e momentul iesitului la lupta, nu exista compromis cu Traian Basescu. Nu exista cale de intors cu Traian Basescu, este o lupta in care exista un singur invingator", a spus Geoana.
Presedintele PSD a mai declarat la Constanta ca alegerile prezidentiale din acest an sunt cele mai importante din ultimii 20 de ani si ca actuala criza economica a dat o lectie tuturor romanilor si ca a venit momentul ca "in timpul mandatului lui Geoana" sa "facem agricultura in tara asta".