Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca nu exclude nici un fel de colaborare dupa 30 noimebrie, inclusiv cu PD-L, el precizand insa ca PSD va initia negocierile pentru formarea unei majoritati parlamentare mai intai cu partidele mici. El il contrazice pe Ion Iliescu care a declarat marti seara ca este exclusa o guvernare PSD-PD-L
Intrebat daca exclude o colaborare cu PD-L pentru formarea unei majoritati parlamentare dupa 30 noiembrie, Geoana a precizat: "Nu exclud niciun fel de colaborare dupa 30 noiembrie, dar vom incepe intr-o logica fireasca a conversatiei, cu partidele mai mici. Nimic nu este de exclus dupa 30 noiembrie", a subliniat Geoana. El a aratat ca exista o preferinta a PSD de a forma un guvern monocolor cu sprijin in Parlament, chiar in conditiile in care PSD ar obtine, in urma alegerilor, majoritatea parlamentara.
Geoana a spus ca in seara de 30 noiembrie, BPN al PSD va face o analiza a scorului si va lansa o invitatie de creare de majoritate, in jurul PSD, catre partidele parlamentare.
Intrebat care va fi prima formatiune politica parlamentara careia PSD ii va inainta invitatia de a crea o majoritate in Legislativ, Geoana a raspuns: "Nu stiu. Vom vedea in seara respectiva, functie de scor. Vom intra in discutii cu celelalte partide, cu cele mai mici, cu cele mai mari".