Comisia parlamentara speciala care repartizeaza timpii de antena pentru campania premergatoare referendumului a stabilit ca Traian Basescu va avea acces la posturile publice de radio si televiziune doar pe timpii cedati de un partid politic. Comisia, prezidata de senatorul PSD Adrian Paunescu, a alocat timpii de antena proportional cu reprezentarea parlamentara a fiecarui partid, pentru aceasta decizie votand toti membrii comisiei, cu exceptia reprezentan-tilor PD.

PD acuza incalcarea legii

Parlamentarii PD si reprezentantul presedintelui suspendat au acuzat, la finalul discutiilor, faptul ca parlamentarii PSD, PNL si PRM "i-au pus botnita" presedintelui Basescu, interzicandu-i accesul la posturile publice de radio si televiziune. Ei au mai sustinut ca modalitatea de alocare a timpilor de antena nu trebuia facuta cu respectarea algoritmului politic, ci cu respectarea egalitatii de mediatizare intre opiniile pro si contra demiterii. Ralu Filip, presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), a incercat sa lamureasca lucrurile precizand ca, pentru celelalte emisiuni, fiecare televiziune si post de radio are libertate. "Nu e nici o emisiune care sa fie inchisa pentru el. Cine vrea poate sa participe si la 'Surprize surprize'", a comentat Ralu Filip, precizand ca nu e vorba de nicio restrictie.

CNA someaza Realitatea TV si NewsIn

Presedintele CNA a intrat ieri intr-o disputa cu postul Realitatea TV si agentia de presa NewsIn. Conform declaratiilor lui Ralu Filip, acestea au dezinformat publicul transmitand ca CNA a dat timpi de antena si ca Traian Basescu "nu poate sa se exprime la posturile publice".
"Comisia parlamentara s-a infiintat ca asa era dorinta Parlamentului, a fost o lupta grea daca acesti timpi se stabilesc doar pentru posturile publice. CNA a dat timpi de antena, asa au spus cei de la Realitatea. Nu cred ca este o greseala, ideea ca presedintele Basescu nu are timpi de antena. Comisia parlamentara a stabilit ca cele doua emisiuni ale posturilor publice (Antena partidelor si Tribuna partidelor - n.r.) sunt puse la dispozitia partidelor. Oricum, Traian Basescu nu ar fi putut intra in aceste emisiuni, pentru ca nu este reprezentantul niciunui partid, dar poate sa intre la dezbaterile posturilor publice fara nicio problema. Le spui treaba asta si ei spun tot 'I s-a pus botnita'", a comentat Ralu Filip in cadrul sedintei CNA de ieri. Consiliul a decis sa someze Realitatea TV pentru dezinformarea publicului.