Presedintele interimar al Moldovei, Marian Lupu, a ajuns astazi la Bucuresti, pentru prima data in vizita oficiala in Romania, de cand ocupa prima functie in statul de peste Prut.
Basescu i-a transmis lui Lupu ca, in acest moment, cel mai important lucru este valorificarea ajutorului nerambursabil oferit autoritatilor de la Chisinau prin "proiecte fezabile".
"Va multumesc ca ati raspuns invitatiei mele, domnule presedinte. Sigur ca la ultima intalnire la nivel de sef de stat s-au pus in aplicare cam toate cele stabilite, fie ca vorbim de legea legată de micul trafic de frontiera, de legislatii bilaterale, de adoptarea legii, de catre Romania si R. Moldova, cu privire la ajutorul nerambursabil si multe altele. Important este acum sa valorificam cu prioritate ajutorul nerambursabil pentru R. Moldova, prin proiecte fezabile si aprobate dupa standardele europene. Sper ca guvernele celor doua tari sa reactioneze rapid", a spus Traian Basescu, la intalnirea cu presedintele moldovean, Marian Lupu.
In replica, Marian Lupu i-a multumit sefului statului roman pentru ajutorul dat Republicii Moldova, mai ales in contextul crizei economice.
"Vreau sa va zic, cu toata sinceritatea, ca fara aceasta asistenta financiara cred era sa fie aproape misiune imposibila acea constructie a caselor pentru sinistrati si as vrea sa mentionez, pentru toti cetatenii romani, gratitudinea si inalta apreciere a poporului nostru", a spus presedintele interimar al R. Moldova.