Administratia centrala din Romania nu se intalneste cu cea locala, a declarat ieri prese-dintele Traian Basescu cu prilejul depunerii juramantului de catre conservatorul Bogdan Pascu, caruia i-a urat sa-i convinga pe colegii sai din Executiv ca reforma institutiilor nu poate fi evitata.
ßeful statului a declarat ca membrii Guvernului promoveaza public teme de interes secundar, care nu sunt cuprinse in programul de guvernare aprobat de Par-lament. Basescu a remarcat ca Bogdan Pascu este un ministru de stat tanar, despre care spera ca-i va convinge pe membrii Guvernului sa accepte reforma administratiei si institutiilor din Romania. "Ma bucura tineretea dumneavoastra si-mi exprim speranta ca prezenta in Guvern va aduce un plus de dinamism in echipa", a spus Basescu.
Pascu a declarat ca apreciaza sprijinul acordat de presedinte tinerilor si a amintit ca aceeasi orientare este abordata de "domnul profesor Dan Voiculescu", prin "ofensiva tinerilor lansata de PC".
Basescu a replicat, recomandandu-i lui Pascu sa nu uite ca Guvernul Romaniei nu are aceleasi programe ca partidele politice si ca exista un program de guvernare votat de Parlament. Investirea in functie a lui Bogdan Pascu a fost posibila ca urmare a retragerii din Cabinet a lui Gheorghe Copos si a retragerii nominalizarii lideru-lui PC, Dan Voiculescu, dupa ce CNSAS l-a declarat colaborator al Politiei Politice comuniste.
"Este deja prea multa vorba"
Traian Basescu i-a transmis lui Bogdan Pascu speranta sa ca-i va convinge pe membrii Guvernului "ca reforma institutionala nu mai poate fi intarziata". Presedintele a mai spus, ca si in alte randuri, cand a clasat institutiile din Romania ca fiind mediocre, ca lipsa de reforma a acestora poate determina un blocaj.
Presedintele a cerut Guvernului sa respecte programul cu care a fost investit de Parlament, afirmand ca "este deja prea multa vorba" pe langa directiile anuntate in campania electorala, seful statului pledand din nou pentru reformarea institu-tiilor.