DeCeNews : Ponta se pregateste de intalnirea cu Angela Merkel

Premierul Victor Ponta a confirmat, luni seara la B1 TV, ca urmeaza sa aiba o intalnire cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, precum si cu alti prim-ministri, intrucat astfel de intrevederi "tin de normalitatea functiei".
Intrebat daca va urmeaza sa o intalneasca pe Angela Merkel, in perioada urmatoare, premierul Victor Ponta a confirmat, fara a preciza, insa, data exacta: "Cand or sa fie stabilite toate detaliile unei intalniri, in mod sigur va voi anunta. Nu sunt lucruri stabilite".
Potrivit prim-ministrului, in 2013 va avea o intrevedere si cu omologul sau polonez, Donald Tusk, precum si cu alti premieri. "Voi avea o vizita in luna iunie in tarile asiatice, cu care Romania are un potential de colaborare economica, in primul rand cu Azerbaidjanul. Politic, sigur interesul e mai mare cu liderii europeni si tin foarte mult sa am asemenea intalniri. Economic, sa stiti insa ca mai multi bani s-ar putea sa vina din tarile foste sovietice, care vor sa investeasca in Romania", a apreciat premierul Ponta.
Pe 7 aprilie, vicepremierul Liviu Dragnea declara ca prim-ministrul Ponta ar putea fi primit de cancelarul german Angela Merkel in luna mai sau iunie, la Berlin