Senatorul Darius Bogdan Valcov a sustinut o declaratie politica cu titlul: "Sa fim mai uniti, mai solidari!", pe care o puteti citi in continuare.

Am venit de multe ori in fata dumneavoastra, de cele mai multe ori, pentru a fi critic in legatura cu multe dintre racilele care macina diverse segmente ale societatii romanesti. Pe buna dreptate, cu convingerea ca ignorarea sau complacerea din ratiuni de calcul politic ar fi la fel de paguboase ca actele criticate in sine sau chiar mai grave.
Si nu ma voi abate de la acest drum. Pe care il consider corect si cinstit in raport cu considerentele valorice ale celor care mi-au incredintat votul si au decis ca merit sa ii reprezint.
Insa astazi mesajul meu nu va fi critic. Apropierea zilei de 1 Decembrie ma indeamna mai degraba spre un mesaj de unitate, de solidaritate, de patriotism daca vreti. Valori demne si fundamentale ale oricarui popor. Si la care, din nefericire, ne raportam, din ce in ce mai des, cu prea putina deferenta, cu din ce in ce mai putin respect.
Prinsi in malul disputelor televizate, zilnic, uitam, de cele mai multe ori, sa ne ridicam privirile si gandurile catre aceste valori care au stat la baza formarii acestui stat, la nasterea acestei natiuni.
Nu cred ca este deloc pompoasa afirmatia ca este obligatia noastra de serviciu sa fim responsabili si seriosi atunci cand ne raportam la aceste valori. Care se subscriu oricarui program de guvernare. Si fiecare segment din societate ar trebui condus, cu grija si responsabilitate, spre indeplinirea obiectivelor sale. Prin dialog cinstit si cu asumarea unor termene care sa fie respectate de toate partile. Pentru ca unitatea, solidaritatea si patriotismul nu trebuie doar clamate sau asumate declarativ, sunt valori pe care orice natiune demna le respecta prin fapte. Aceasta ii educa pe membrii ei, inca de la cele mai fragede varste, in spiritul acestor valori. Si are grija ca, de-a lungul evolutiei societatii lucrurile sa nu scape de sub control.
Asa gandesc eu si ma bucur ca actualul Guvern, prin vocea Primului-Ministru, incearca sa readuca aceste valori in prim-plan. Prin punerea in practica a celor mai multe dintre angajamentele asumate prin programul de guvernare si prin recuperarea multora dintre intarzierile pe care Romania le-a inregistrat in ultimii ani. Dar si prin scoaterea in dezbatere publica a unor dosare economice care au zacut ani de zile, din lipsa de curaj, prin sertare.