AGERPRES: Premierul Ponta: Proiectul de buget contine indeplinirea promisiunilor Guvernului si este agreat de partenerii internationali

Proiectul de buget contine indeplinirea promisiunilor Guvernului si este agreat de partenerii internationali, a declarat marti premierul Victor Ponta, in plenul Camerelor reunite ale Parlamentului.
‘‘Proiectul de buget pe care il prezentăm astazi este un proiect discutat, negociat si agreat de partenerii nostri internationali - FMI, Comisia Europeana, Banca Mondiala. Este pentru prima oara, dupa 2007, cand Romania s-a incadrat in norma europeana de deficit sub 3%. Anul 2013 va reprezenta o consolidare in acest sens", a precizat premierul, adaugand ca Romania se va imprumuta cu costuri cat mai mici.
Potrivit sefului Executivului, 2013 este anul in care nu doar prin masuri bugetare si fiscale, ci printr-un efort comun, se poate consolida statutul de tara stabila in care investitiile private si pietele financiare private au incredere, anul in care o majoritate care sprijina Guvernul, dar si o opozitie care, chiar daca critica, intelege necesitatile si constrangerile nationale, pot indrepta Romania intr-o directie buna.
In acest sens, a aratat Victor Ponta, se poate continua o schimbare fundamentala si de speranta pentru viitorul societatii noastre.
Primul-ministru a mentionat ca bugetul intocmit de Guvern este perfectibil, dar si-a exprimat convingerea ca mesajul de stabilitate pe care cei mai multi dintre membrii Parlamentului l-au dat in comisiile de specialitate va continua si la dezbaterile din plen.
"Imi doresc sa avem cat mai repede un buget aprobat de Parlament, promulgat de presedintele tarii, pe baza caruia sa putem lucra in 2013", a subliniat seful Executivului.