Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat ieri ca ar putea sa-l dea in judecata pe presedintele-director general al SRTV, Valentin Nicolau. “O sa analizez foarte atent declaratiile care le-a facut si, daca ele se pot constitui in acuzatii calomnioase, ceea ce mie mi se pare, eu asa consider, sigur ca ar putea sa fie actionat in judecata de catre avocatii mei“, a spus Tariceanu.
Premierul a precizat ca nu accepta si nici nu este dispus sa “inghita“ acuzatii “de acest fel“. “Mi se pare ca declaratiile domnului Nicolau sunt expresia elocventa a cuvantului 'tupeu'. Daca vrem sa dam o definitie mai exacta a cuvantului 'tupeu', in loc sa ne uitam in dictionar, trebuie sa citim declaratiile domnului Nicolau“, a declarat Tariceanu.
El considera ca nu a facut presiuni asupra TVR ori asupra directorilor sau angajatilor acesteia, mentionand ca, in opinia sa, este “inadmisibil“ ca Valentin Nicolau sa aduca acuze care “nu sunt in nici un fel fondate“ sau sa vorbeasca despre “trocuri politice“.
Replica lui Nicolau a venit tot ieri. “Atunci cand adevarul spus de cineva deranjeaza, cea mai simpla riposta este sa-i spui respectivului ca are tupeu. Ce se intampla daca realitatea Romaniei difera de imaginea pe care prim-ministrul o vede din spatele ferestrelor Palatului Victoria? Atunci, aceasta neconcordanta va fi acuzata ca o forma in sine de tupeu?“, a declarat Nicolau.