Premierul Emil Boc a declarat miercuri ca de multe ori televiziunile de stiri "profereaza dezinformari", uitand ca au obligatia sa informeze corect opinia publica. Premierul a confiscat microfonul Realitatii TV din mana reporterului si a dat frau liber acuzatiilor.
Premierul Emil Boc s-a plans miercuri ca purtatorului de cuvant al Guvernului nu i s-a permis sa faca precizari intr-o emisiune a Realitatii TV si a acuzat televiziunea respectiva de manipulare, el luandu-i apoi reporterului acestui post microfonul din mana, spre protestul celorlati ziaristi.
"Aseara, purtatorul de cuvant al guvernului a incercat in mod direct sa intervina la Realitatea TV sa faca corecturile necesare pentru ca se spuneau lucruri care nu erau adevarate si a fost refuzat. Purtatorul de cuvant vrea sa corecteze dezinformarile pe care Realitatea TV si Antena 3 le profereaza, dezinformari care se repeta in fiecare zi", a spus premierul, dupa ce a insfacat microfonul Realitatatii TV din mana reporterului.
In fata protestelor unor reporteri, Boc a replicat: "Va rog sa nu va suparati. Eu sunt foarte calm si nu va deranjeaza ca spun lucrurilor pe nume. Romanii trebuie sa stie ca Realitatea si Antena 3 dezinformeaza romanii si am argumente foarte clare. Antena 3 a si primit de la CNA amenda, probabil urmeaza si Realitatea".
Gestul premierului Boc a survenit in urma unei intrebari referitoare la cererea sa privind o emisiune saptamanala la postul public de televiziune in care sa prezinte activitatea Guvernului. "Romanii trebuie sa aiba acces la informatie corecta pentru ca vad ca posturile private abdica de la obligatiile legale pe care le au. Am crezut ca am obligatia sa vin pe postul public de televiziune sa spun, cand mi se da voie, romanilor ce se discuta in Guvern. Politica o faceti dumneavoastra, dar nici dumneavoastra nu aveti voie sa dezinformati opinia publica", a spus Boc pe acest subiect. "Nu trebuie sa va suparati cand aceste lucruri vi se spun pe nume", a incheiat Emil Boc.