Primarii si presedintii de consilii judetene trebuie sa elaboreze, cel tarziu pana la 16 august, noile organigrame care sa includa si restructurarile pe care le-au aplicat. Seful Executivului, Emil Boc, a spus ca doreste ca, imediat dupa aprobarea noilor organigrame de catre consiliile locale si judetene, sa si devina operabila restructurarea la nivelul aparatului bugetar.
El le-a cerut prefectilor "sa trateze cu maxima responsabilitate" procesul de restructurare, dar si sa aiba un dialog cu persoanele care vor fi disponibilizate, pentru a le pune la dispozitie solutiile Guvernului privind recalificarea profesionala. "In acest moment, avem ca alternativa posibilitatea de a participa la procesul de recalificare profesionala cu costurile suportate de stat. Daca o persoana care devine somer doreste sa se recalifice, statul are fondurile asigurate pentru a le plati cursurile necesare recalificarii profesionale, astfel incat oamenii sa-si poata gasi un loc de munca", a precizat Boc.






Primulministru a mentionat ca in prezent exista 11.000 de posturi libere la nivel national, care pot fi ocupate de cei disponibilizati din aparatul bugetar.