PC nu a discutat si nici negociat un protocol de alianta sau de fuziune cu PRM, dar este deschis sa primeasca in partid oamenii, fie parlamentari, fie din teritoriu sau de la centru, de la PRM sau alte partide, care imbratiseaza ideile conservatoare, inclusiv latura nationalista.
Declaratia in acest sens a fost facuta, marti, de secretarul general al PC, Codrut Seres. El a facut aceste precizari in legatura cu informatiile aparute privind posibilitatea fuziunii dintre PC si PRM, adaugand ca PC nu are cum sa propuna un protocol de Alianta cu PRM, deoarece orice oferta in acest sens trebuie facuta Aliantei PSD-PC.
"Orice astfel de discutie trebuie purtata cu Alianta PSD+PC si nu s-a purtat si, dupa parerea mea, nici nu se va purta. Nu exista un protocol de alianta, fuziune, dizolvare sau disolutie intre PC si PRM. Nu am discutat un astfel de protocol cu PRM. Exista, insa, oameni din PRM care ar dori sa intre in PC si noi suntem deschisi", a spus Seres.
Conform lui Codrut Seres, PC nu are un plan de preluare a PRM, dar nu exclude ca membri din teritoriu, de la centru, parlamentari ai PRM sau de la alte partide sa gaseasca interesant PC, asa cum s-a mai intamplat. El a spus ca este decizia celor care vor sa treaca de la un partid la altul si aceste lucruri se intampla mereu pe scena politica.
Liderul PC a adaugat ca astfel de semnale privind intentia unor parlamentari PRM de a veni la PC au fost pe tot parcursul sesiunii parlamentare si nu au legatura cu sedinta Comitetului Director al PRM de miercuri. El a dat exemplul deputatului Daniela Buruiana, care si-ar fi aratat intentia de a intra in PC si nu a venit.
In cazul in care unii oameni din PRM isi vor manifesta intentia de a adera la PC, conservatorii vor convoca forul de conducere si va lua o decizie, a mai spus Seres.
Intrebat daca senatorul PRM Gheorghe Funar ar dori sa vina la PC, Codrut Seres a spus ca nu-si permite sa faca astfel de speculatii. "Sunt coleg cu senatorul Funar la Senat, la Comisia de buget, finante, si, in aceasta calitate, am sustinut o buna parte dintre initiativele sale legislative, pe care le-am considerat bune. Dar acest lucru nu are legatura cu o eventuala venire a sa la PC", a mai spus Codrut Seres.
Surse parlamentare au declarat agentiei Mediafax ca un numar de 5 sau 6 parlamentari ai PRM ar intentiona sa adere la PC, in functie de rezultatul sedintei Comitetului Director al PRM care va avea loc miercuri.