Pregatirea alegerilor decurge bine in judetul Bihor, pana acum neexistand probleme. Prefectul Bihorului, Mircea Ghitea, a declarat ca pana ieri au fost tiparite toate buletinele de vot necesare, respectiv 2.235.152 de buletine de vot, dintre care 2.232.080 sunt buletinele de vot necesare pentru exercitarea votarii de catre alegatorii inscrisi pe listele permanente, listele suplimentare si rezerva de 10%. Au mai fost tiparite 3.072 de buletine de vot necesare afisarii la sectiile de votare si circumscriptiile electorale.
Pentru circumscriptia municipala Oradea au fost deja impachetate integral buletinele de vot, acestea fiind gata de expediere. De asemenea, ieri au fost preluate de la Monetaria statului stampilele "votat" si autocolantele care vor fi folosite la alegeri.
"In 23 mai la ora 14:00, Institutia Prefectului, impreuna cu Biroul Electoral Judetean, va organiza o instruire la care vor fi invitati sa participe presedintii birourilor electorale de circumscriptie si presedintii sectiilor de votare, asa cum vor fi stabiliti in data de 22 mai prin tragerea la sorti de catre Tribunalul Bihor", a mai adaugat prefectul de Bihor. acesta a mai spus ca listele cu solicitarile juristilor si cu propunerile primarilor in ce priveste persoanele in cauza vor fi trimise la Tribunal in data de 21 mai, urmand ca, dintre propunerile facute, sa fie trasi la sorti presedintii si loctiitorii celor 614 sectii de votare.
Prefectul Ghitea a mai anuntat ca, incepand de astazi si pana in 27 mai, Prefectura Bihor va organiza o actiune de verificare a modului in care primariile au asigurat organizarea cabinelor de votare, a urnelor de votare fixe si mobile, a modului in care s-a realizat semnalizarea sectiilor de votare si, implicit, amplasarea placutelor, precum si a felului in care au fost realizate celelalte materiale necesare pentru sectiile de votare.