Trei proiecte de hotariri duc, din nou, cele doua institutii in fata judecatorilor care au misiunea sa stabileasca cine are dreptate.

In urma cu o luna, in sedinta Consiliului Judetului (CJ), s-a votat revocarea si numirea unor noi reprezentanti ai Consiliului in Adunarea Generala a Actionarilor la trei societati aflate in subordinea CJ. Este vorba despre SC Drumuri si Poduri, Consproiect si Parcul de Soft. Discutiile intense pe marginea celor trei proiecte au determinat si replici dure intre politicieni. In schimb, odata adoptate cele trei hotariri, ele au mers spre Prefectura, unde reprezentantul Guvernului trebuia sa dea sau nu avizul de legalitate. Prefectura a trimis o adresa prin care precizeaza ca nu a validat cele trei hotariri pe motiv ca in noua lege a administratiei publice locale se precizeaza ca trebuie respectata reprezentarea politica asa cum a rezultat in urma alegerilor. Dupa scrutinul din 2004 configuratia politica a CJ arata astfel: 14 consilieri PSD, 7 consilieri PNL, 7 consilieri (PUR) PC, 5 consilieri PD si 2 consilieri PRM. "Am facut o negociere inaintea penultimei sedinte, in care nu ne-am inteles. Intrind in sala s-a trecut la prima propunere pentru Drumuri si Poduri, unde s-a propus si un reprezentant al liberalilor. Deci au fost intrunite toate conditiile, avind in vedere ca a fost facuta o propunere si de la liberali. Votul a fost in favoarea reprezentantului PSD", a precizat presedintele CJ, Eugen Durbaca.

Surpriza procentelor

Seful CJ sustine ca exista si o problema in ceea ce priveste procentul rezultat dupa alegerile din 2004, procent invocat de reprezentantul Guvernului in teritoriu. "Logic si normal, din punctul nostru de vedere este ca in alegeri nu s-a mers 'PNL plus PD', la un loc, la locale. S-a mers separat. Procentul pe care il invoca in adresa domnul prefect se refera la procentul comun al Aliantei D.A., ceea ce este valabil pentru alegerile generale. Pentru locale nu este valabil", a adaugat Eugen Durbaca. Astfel, potrivit calculelor, s-a stabilit ca PSD, avind 14 consilieri, are dreptul la doua posturi. "Avind in vedere ca noi avem 7 consilieri si PNL la fel, ori noi, ori PNL avea dreptul la un post", a mai spus presedintele CJ. Conducerea CJ sustine ca a respectat in totalitate prevederile legii. "Am comunicat si astazi (vineri - n.a.) la Prefectura ca am respectat legea, ceea ce ne determina sa nu mai reluam inca odata aceste alegeri si probabil se va ajunge in instanta si instanta va hotari", a concluzionat Eugen Durbaca.