Liviu Andrei, prefectul judetului Gorj, ar vrea sa renunte la autoturism in favoarea mersului calare pe un cal sau o bicicleta. Liviu Andrei a declarat ieri, in prima zi a manifestarilor ocazionate de "Saptamana Mobilitatii" ca ar renunta cu mare drag la masina si ar veni la serviciu calare pe un cal sau utilizand o bicicleta. Din pacate, slujba sa nu ii permite sa utilizeze aceste mijloace de transport.
"Mi-ar placea sa nu fiu nevoit sa vin cu masina la serviciu. As alege oricand bicicleta sau un cal. Nu ar fi frumos sa vin calare la munca? Nu am mai polua atat aerul si mediul daca am mai renunta la mersul cu masina", a declarat Liviu Andrei. Saptamana Mobilitatii Europene a debutat in Targu Jiu cu un mars al biciclistilor, ce s-a desfasurat pe traseul SC Rostramo - bulevardul Ecaterina Teodoroiu - strada Vulcan - Parcul Debarcader - strada Vasile Alecsandri - b-dul Constantin Brancusi - Piata Prefecturii si la care s-au inscris aproximativ 50 de participanti, elevi si angajati ai institutiilor publice. In Piata Prefecturii i-au asteptat alti 40 de elevi si copii de gradinita, pe role sau cu bicicletele.
"Noi vrem pista pentru biciclete ca sa avem pe unde sa ne plimbam. Ar trebui ca oamenii mari sa ne ajute", a spus Cristi, un elev in clasa a IV-a.
Prefectul Liviu Andrei si primarul din Targu Jiu, Florin Carciumaru, au venit in mijlocul participantilor si le-au promis ca vor sustine amenajarea pe insula de pe Jiu a unor piste de agrement pentru role si biciclete. Saptamana Mobilitatii Europene va continua cu manifestari similare in orasul Ticleni si Bumbesti Jiu.