Europarlamentatul PDL Cristian Preda atrage atentia ca sfidarea Curtii Constitutionale (CC) este un act grav, el mentionand ca "niciunul dintre premierii care l-au precedat pe Victor Ponta nu a indraznit sa mearga impotriva suprematiei legii", informeaza Mediafax.
Preda scrie, pe blogul sau, ca decizia CC referitoare la reprezentarea Romaniei in Consiliul European este "un refuz clar al parlamentarizarii regimului".
"Constitutia e eclectica, iar Ponta - la fel ca si Adrian Nastase in 2003 sau Calin Popescu Tariceanu in 2007 - incearca sa ii forteze limitele", adauga democrat-liberalul.
Premierul Victor Ponta a anuntat ca, in ciuda deciziei Curctii Constitutionale a Romaniei (CCR), va merge maine la Bruxelles "sa reprezinte interesele Romaniei si ale cetatenilor", pentru care are mandat de la Parlament.
Curtea Constitutionala a decis, azi, ca presedintele Romaniei participa la reuniunile Consiliului European, in calitate de sef al statului, aceasta atributie putand fi delegata de catre acesta, in mod expres, primului-ministru.