Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului are nu mai putin de sapte directori, dar solutiile pentru ceea ce se intampla acolo sunt asteptate tot de la conducerea CJ. Presedintele Consiliului Judetului crede ca a procedat corect cand a refuzat controlul de la Bucuresti, in timp ce vicepresedintele Marcela Sighinas spune ca trebuia sa se ia masuri dure impotriva conducerii institutiei.

In timp ce ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a afirmat ca presedintele Consiliului Judetului ar fi comis un abuz in serviciu cand s-a opus controlului Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului, seful CJ nu numai ca nu crede ca Pacuraru a spus acest lucru, ba, mai mult, spune ca nimeni nu a venit sa-l anunte ca se vrea intreprinderea unui control la Protectia Copilului, vinerea trecuta. "Daca m-ar fi intrebat pe mine, precis nu ar fi facut aceasta afirmatie. Nu ca ma surprinde, dar una este pozitia politica si alta este realitatea, desi eu nu cred ca asta a spus ministrul Muncii, eu cred ca a fost scoasa din context afirmatia acestuia", a spus Eugen Durbaca.

Mai mult decat atat, seful CJ spune ca nu are nimic imporiva unui nou control la Directia de Protectia Copilului insa, pana nu lamureste chestiunile neadevarate din primul control, nu trece mai departe.

"In conditiile in care faci un control din birou, inventezi niste chestiuni pe care nici macar nu le-am discutat, nu se poate. In aceste conditii m-am trezit cu un alt control, dar culmea ca, din comisia respectiva pentru control, era si o doamna din primul control. Si am spus atunci ca pana cand nu ne lamurim cu problemele neadevarate, pentru ca erau efectiv niste inventii, nu se face un nou control. Nu ca refuz controlul. Nu! Eu am cerut doar sa-mi raspunda la aceste probleme", a spus Eugen Durbaca.

Vicepresedintele, de alta parere

Pe de alta parte, vicepresedintele Consiliului Judetului, Marcela Sighinas, spune ca stie care sunt problemele de la nivelul DGPDC, iar seful CJ ar fi trebuit sa fie mult mai ferm in decizii.

"La Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului se stie ca, in repetate randuri, eu personal si consilierii judeteni din partea PNL am subliniat faptul ca acolo exista un management neperformant. In toata aceasta perioada, de aproape patru ani, nu a existat sedinta in plen a CJ in care sa nu fie abordate probleme legate de organigrama acestei directii, nu a existat sedinta in care sa nu se discute strategii. Din pacate, acest management neperformant, pentru ca acolo exista sapte persoane care sunt directori, nu a reusit sa-si stabileasca o strategie, nu a reusit sa-si recruteze in mod competent resursele umane", a spus vicepresedintele liberal.

Mai mult, Sighinas spune ca incidentul de vinerea trecuta, cand unei echipe venite in control la DGPDC i-a fost interzis accesul, nu ar fi decat o greseala a conducerii CJ.

"Pentru un caz similar cu cel intamplat zilele trecute, intalnit la Botosani, presedintele Consiliului Judetului a schimbat imediat directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului", a conchis Marcela Sighinas.