La comisia de amendare a materialelor pentru Congresul Partidului Popular European, care se va intruni in perioada 30-31 martie la Roma, reprezentantul PPCD (PN¥CD), ßerban Bubenek, si cel al UDMR, Laszlo Borbely, au reusit sa introduca in proiectul de rezolutie a Congresului recomandarea sprijinirii ferme de catre PPE a integrarii. Popularii europeni vor vota pentru integrarea Romaniei si Bulgariei in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007. Asta, in conditiile in care popularii europeni au fost mereu printre cei mai vehementi critici la adresa tarii noastre.
¥aranistii cred ca, prin acest lucru, au raspuns dilemelor PNL si PD. "Domnul prim-ministru Tariceanu poate sa fie linistit in ceea ce-i priveste pe crestin-democratii europeni, care nu se vor opune integrarii Romaniei in UE la 1 ianuarie 2007, numai de dragul opozitiei politice.
In ceea ce priveste PD-ul, care, in calitatea sa de membru observator la PPE, nu este invitat sa participe la astfel de intalniri, ii sugeram sa se ocupe de guvernare, pentru ca exista formatiuni politice credibile care sa se bata pentru sustinerea intereselor Romaniei, ai caror reprezentanti nu se intorc in tara ca si reprezentantii romani la APCE, pentru a afla din presa romaneasca ce rezolutii au fost adoptate de inaltul for eu-ropean", se spune intr-un material citat de "Ziua de vest". (D.P.)