Secretarul general al Partidului Popular European (PPE), Antonio Lopez, aflat in Romania, apreciaza ca reformele demarate de PD-L in perioada in care s-a aflat la guvernare, au avut un impact major in combaterea coruptiei din Romania.
Lopez a apreciat drept pozitiva activitatea fostului ministru al Justitiei, Monica Macovei, si a mentionat ca demersurile actualului guvern pentru combaterea coruptiei nu sunt satisfacatoare.
Secretarul general al Partidului Popular European, formatiunea la care va adera in 2009 si PD-L, a mentionat ca acestea sunt motivele pentru care il sustine pe Theodor Stolojan, pentru un mandat de premier al Romaniei. "Partidul Popular European ureaza PD-L-ului cele mai mari succese si dorim sa integram cat mai curand in Europa acest partid. Fostul PD a a luptat impotriva coruptiei, dar despre actualul Guvern nu se poate spune acelasi lucru. Partidul Popular European il susutine pe Theodor Stolojan in calitate de prim ministru (...). PD-L sa duca la bun sfarsit reformele pe care le-a initiat", a afirmat Antonio Lopez in cadrul unei conferinte de presa, organizata la sediul central al PD-L, la care a participat si presedintele, respectiv prim vicepresedintele PD-L, Emil Boc si Theodor Stolojan.
Lopez a spus ca in acest moment PPE il sprijina pe Theodor Stolojan drept candidat la functia de premier si ca este o buna investitie faptul ca un deputat european se intoarce in politica nationala.