Filiala judeteana a Partidului Popular Arad a semnat protocolul de fuziune prin absortie cu PD, trecand la democrati cu toti cei 4.600 de membri.
Popularii aradeni au luat decizia de a fuziona cu PD dupa ce la nivel national presedintele Partidului Popular, Corneliu Ciontu, a anuntat ca partidul va fuziona cu PNG, partidul lui Gigi Becali.
"La Arad, ne simteam mult mai aproape de PD si, in plus, doctrinele noastre sunt compatibile. Am purtat discutii si cu alte partide, dar cea mai buna oferta a venit de la democrati", a declarat ieri fostul presedinte al PP Arad, Gheorghe Feies. Potrivit lui Feies, PP Arad a trecut la PD cu toti cei 4.600 de membri, dintre care peste 100 sunt consilieri locali, trei sunt consilieri judeteni si sase sunt viceprimari.
"Este o actiune politica ce a intarit serios PD la nivelul judetului si in administratie", a declarat Gheorghe Falca, presedinte executiv al PD Arad. Conform intelegerii dintre cele doua formatiuni politice, fostul lider popular Gheorghe Feies a primit un post de vicepresedinte in PD Arad, iar alte 14 persoane trecute la PD vor primi diferite functii de conducere. Gheorghe Feies a condus PRM Arad pana in iunie 2005, cand a parasit acest partid cu o mare parte dintre membri, alaturan-du-se lui Corneliu Ciontu in demersurile de a infiinta Partidul Popular. (A.M.)