Victor Ponta, vicepresedinte al PSD a declarat vineri ca justitia lui Basescu, Macovei si Morar a introdus o noua infractiune, aceea de a fi "pesedist". "Justitia lui Basescu, a doamnei Macovei, a domnului Morar are o mare realizare: a introdus infractiunea de a fi pesedist. Nu conteaza crime, violuri, coruptie, conteaza daca esti pesedist - esti vinovat, daca nu esti pesedist - nu esti vinovat", a spus Ponta la Consiliile Nationale reunite al PSD si PC. El a aratat ca singurul lucru facut in justitie in cei patru ani de guvernare de dreapta a fost pedepsirea pesedistilor. "Ma bucur ca domnul Morar mai are doar o luna de mandat, pentru ca altfel ar fi amprentat toti pesedistii", a adaugat Ponta.
Vicepresedintele PSD a aratat ca electoratul a "condamnat" "pesedistii" la patru ani la locul de munca, la alegerile locale, el manifestandu-si speranta ca aceeasi soarta sa o aiba si Mircea Geoana - pentru patru ani la Palatul Victoria, si Adrian Nastase, pentru cinci ani la Palatul Cotroceni.
Ponta a mai spus ca Justitia lui Traian Basescu, Monica Macovei si Daniel Morar a desfiintat tribunelale, singura sala de judecata fiind televizorul sau anumite ziare, unde se vorbea despre cand merge un membru PSD la Parchet sau despre ce dosare s-au facut "pesedistilor". Ponta a aratat, in acest context, ca Justitia lui Basescu, Macovei si Morar merita premiul pentru cele mai bune stiri.