Membrii Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor au aprobat propunerea ca Secretarul Camerei, Victor Ponta, sa fie sanctionat conform art. 203, alin. f al Regulamentului, prin excluderea temporara la o sedinta de plen. Propunerea de sanctionare a fost votata cu noua voturi “pentru“, sase “impotriva“ si cinci “abtineri“. Presedintele Comisiei Juridice de Disciplina si Imunitati, Sergiu Andon, a declarat ca a fost o dezbatere fara precedent, in care s-a incercat stabilirea intaietatii fie a disciplinei de grup parlamentar, fie a functiilor primite prin votul plenului.
Secretarul Camerei, Victor Ponta, a declarat ca gestul sau a fost o greseala, dar a fost un gest de solidaritate fata de grupul parlamentar PSD. Ponta a subliniat ca nu a primit comanda politica de a parasi sala in sedinta de plen din 10 mai si ca s-a consultat cu colegii sai, iar parasirea sedintei a fost o hotarare personala.
Deputatul PNL Petre Ungureanu a acuzat “mistocareala politica“ si “spiritul histrionic“ din Camera Deputatilor si a precizat ca sanctionarea lui Ponta prin excludere temporara este cea mai blanda.