Ultima saptamana s-a caracterizat nu numai prin vesnica asteptare in ceea ce priveste determinarea candidatilor pentru locale, ci si printr-o serie de proiecte cu care au aparut peste noapte politicienii locali.

Schimbarea la fata

Cel mai implicat partid din saptamana ce tocmai s-a scurs s-a dovedit a fi Partidul National Taranist Crestin Democrat, care, prin intermediul presedintelui, Constantin Telegan, a aratat cum va schimba fata orasului daca va ajunge la Primarie. Acesta va incepe activitatea de proaspat primar cu adunarea patrupedelor de pe strazi, dupa care va continua cu demolarea blocurilor cu o structura subrezita de vreme si construirea altora noi, care sa satisfaca ultimele cerinte in materie de locuit, un vesnic santier...

Munca asidua...

Cel mai activ partid al ultimelor sapte zile s-a dovedit a fi Partidul National Liberal, care s-a hotarat ca, in sanul filialei de la Galati, sa faca o organizatie muncitoreasca. Cel care va conduce o asemenea structura este proaspatul vicepresedinte PNL, Maricel Oancea, care si-a propus astfel sa imbine capitalismul, asa cum fac liberalii de peste tot, cu actiunile de sustinere a protectiei sociale. Aceasta preocupare a liberalilor se imbina cu munca asidua pe care o depun ei pentru a descoperi candidatul ideal pentru fotoliul de primar al Galatiului.

Graba electorala

Cel mai important partid al saptamanii ce tocmai s-a incheiat este Partidul Noua Generatie Crestin Democrat, al carui reprezentant, Adrian Secrieru, a recunoscut ca partidul lui George Becali a inceput campania electorala. Desi tin strict secretul numele candidatului la Primarie, reprezentantii PNG-CD s-au apucat de campanie prin promovarea de proiecte legate de administratia publica.

Cum sa trecem la ecologizare

Cele mai tari declaratii din ultima saptamana ii apartin presedintelui Municipalei Partidului Ecologist Roman, Florin Tupilatu, care spune ca nu se va lasa pana nu va umple orasul de becuri ecologice: a€žBanuind ca nici primarul Dumitru Nicolae si nici presedintele Consiliului Judetului, Eugen Durbaca, nu vor da niciun semn pozitiv la adresa noastra si rugamintea noastra de a obliga institutiile publice sa foloseasca becurile ecologice, am facut o intampinare catre ministrul Mediului, scrisoare in care ii solicitam, printr-o adresa trimisa la mijlocul acestei luni, sa ne spuna daca este in legislatia de mediu vreo prevedere prin care institutiile publice sa fie obligate sa foloseasca numai becuri economice in locul celor cu filament incandescent, mari consumatoare de energie. Daca nu exista o asemenea prevedere, l-am rugat sa considere acea scrisoare ca o propunere pentru un eventual act normativ de viitor", a spus Florin Tupilatu.