Reprezentantii Partidului Romania Mare se revolta impotriva ultimelor date furnizate de institutele de cercetare a opiniei publice. Potrivit acestora, rezultatele sondajelor si barometrelor de opinie ar plasa PRM in intentiile de vot ale electoratului, la cote nerealiste. Liderul PRM Covasna, Gica Agrigoroaie, apreciaza sondajele de opinie date publicitatii in ultimele zile drept "false". "Aceste sondaje afirma ca PD are in prezent 49-50% din votul electoratului, in timp ce celelalte sunt sub 10-20%. Sunt total false aceste sondaje, intotdeauna s-a mintit inainte de alegeri. Sunt doar aberatii ale PD-ului si ale presedintelui tarii, Traian Basescu", a afirmat Gica Agrigoroaie.
Reprezentantul PRM afirma ca, in sondajele reale, PRM ar detine 17,3% din optiunile electoratului. Potrivit lui Agrigoroie, PSD ar detine detine 19% din intentia de vot, PD - 11,7%, iar PC - 2,3%.
Dinspre social-democrati, Ilie Sarbu, vicepresedinte al PSD, vorbeste si el despre "manipularea" prin "sondaje de arhiva". Sarbu s-a referit la Barometrul de Opinie Publica dat publicitatii marti de Fundatia Soros, in care cota PD este de 49% din preferintele electoratului, in timp ce PSD era preferat de doar 20% dintre subiecti. "Sondajul a fost realizat de Fundatia Soros in perioada 21 mai-4 iunie. Stiti care este perioada asta si banuiti si de ce sunt si procentele de care se vorbeste in sondaj. Nu cred ca este cinstit ca, pe langa manipularile de tot felul care se fac, sa ajungem sa apelam si la arhiva. O sa scoatem si noi un sondaj din perioada 2004 si o sa aratam ca avem 65%", a comentat Ilie Sarbu. (Carmen Corbu)