Candidatii pentru locale, provocati la dezbateri publice cu poligraf

Presedintele Partidului Alternativa Ecologista (PAE), Ion Stefan, care este si candidatul Organizatiei Judetene a acestui partid pentru sefia Consiliului Judetului (CJ), isi doreste ca toti candidatii, fie ei pentru conducerea Primariei, a CJ sau cei de pe listele pentru CJ si Consiliul Local sa participe la dezbateri publice pentru ca oamenii sa-si poata face o idee exacta asupra celor care le cer votul. Mai mult decat atat, Ion Stefan isi doreste ca la aceste dezbateri publice sa fie facut si un test poligraf, iar toti cei care vin in fata opiniei publice sa treaca prin filtrul detectorului de minciuni, aparat care ar fi, dupa parerea sefului PAE, singurul care ar arata daca cei intrati in cursa pentru locale spun adevarul sau nu. "I-am detecta astfel pe cei care promit si nu se tin de cuvant, pe cei care vor sa insele sperantele galatenilor. Noi am participa si lansam o provocare tuturor partidelor din Galati la o dezbatere publica de idei, de programe, de oameni", a spus Ion Stefan.

In ce priveste locatia unde ar trebui sa aiba loc aceste dezbateri publice, Ion Stefan este de parere ca sali precum cea a Teatrului Muzical sau a Muzeului de Stiintele Naturii ar fi cele mai indicate, mai ales ca fiecare dintre ele se afla in subordinea Consiliului Judetului sau a Primariei si ar putea fi puse la dispozitie chiar de aceste doua institutii. Cu toate acestea, daca se ajunge la inchirierea acestora pentru respectivele dezbateri, PAE este de acord sa achite partea care i se cuvine. (M. T.)

PAE vrea mai multe panouri electorale in oras

Nici bine nu a inceput campania electorala ca formatiunile politice au inceput sa simta ca nu le mai ajung panourile puse la dispozitie de Primarie. Primul care a iesit la apel si a atacat problema panourilor electorale din oras este Partidul Alternativa Ecologista (PAE), al carui presedinte, Ion Stefan, este suparat la culme ca in tot orasul exista doar 20 de astfel de panouri, un numar, dupa parerea sa, mult prea mic tinand cont de numarul partidelor care participa la cursa pentru locale. "De curand s-a dat o hotarare a Primariei in care s-au stabilit doar 20 de panouri la nivelul municipiului Galati, ceea ce inseamna un panou la 15.000 de locuitori. Inchipuiti-va cum reusim si cum ar trebui programati acesti oameni in asa fel incat sa vada candidatii, acesti oameni sa poata sa se duca la cetateni sa stea de vorba cu ei, deci este foarte clar ca cele patru partide de la putere nu doresc niciun alt partid sa le fie egal in aceasta campanie", a precizat Ion Stefan.

Mai mult, seful PAE spune ca, daca doleanta privind sporirea numarului panourilor electorale nu-i va fi luata in seama, va apela la o cale legala pentru a indeplini acest deziderat. "Vrem si probabil vom ataca in instanta hotararea privind cele 20 de panouri, dar ii cerem public primarului municipiului Galati sa puna minim 50 de panouri in municipiul Galati pentru ca au pus cam unul pe cartier, asta inseamna foarte putin, si nu reusim sa facem o distinctie intre candidati si oamenii care vor sa schimbe ceva", a mai spus presedintele PAE.