Liderii taranisti l-au suspendat din partid pe Radu Sarbu, pentru o perioada de un an, pentru a evita situatiile in care adversarii politici vor ataca PNTCD folosindu-se de acuzatiile care ii sunt aduse fostului presedinte al FPS. "BNC a luat decizia astazi (luni - n.r.) sa-l suspende pe Radu Sarbu pentru un an de zile, pentru a-si clarifica situatia si pentru a nu atrage partidul in niciun fel de atac", a anuntat presedintele PNTCD, Marian Milut.
Presedintele PNTCD a tinut sa adauge ca, astfel, ii da posibilitatea lui Radu Sarbu sa se apere. "Prin aceasta decizie demontam o anumita situatie care s-ar dori repetata si-i dam posibilitatea lui Radu Sarbu sa se apere si sa justifice faptele pe care le-a comis cat a fost presedinte al FPS", a mai spus Milut. El a completat ca Radu Sarbu nu si-a asumat niciodata rezultatele slabe pe care filiala Cluj a partidului le-a inregistrat. "Domnia sa are unele explicatii mai putin motivate prin care isi explica neimplinirile politice si nu si-a asumat niciodata niciun rezultat. Altii sunt de vina pentru ceea ce se intampla la Cluj", a mai precizat Marian Milut.
Totodata, desi a afirmat ca intre conducerea centrala si primarul municipiului Timisoara, Gheorghe Ciuhandu, "nu exista niciun diferent", Milut a tinut sa-i trimita acestuia un avertisment. "Partidul nostru nu mai are astazi problemele pe care le-a avut in perioada anilor trecuti legate de furnizarea energiei electrice, termice, de spatii, de sedii. Nu, are doar o singura problema, aceea de identitate, de a se intoarce efectiv la lucrarea politica poe care o are de indeplinit. Sper ca Organizatia Timis si alte organizatii importante din Ardeal vor intelege ca trebuie sa ne concentram pe alegerile generale. Conducerea partidului nu mai poate tolera anumite stari de lucruri in cadrul partidului, cand anumiti lideri incearca sa confiste imaginea partitului si s-o faca moneda de negociere cu alte partide", a afirmat presedintele taranistilor.
El a mai precizat ca, in perspectiva alegerilor parlamentare, taranistii au doua posibilitati. Prima este ca PNTCD sa se prezinte singur in alegeri, iar cea de-a doua este o alianta cu PNL.
"Dansii (democrat-liberalii - n.r.) nu au decat varianta de fuziune. PNTCD nu va fuziona niciodata cu vreun partid din Romania, decat daca PNTCD este partidul care va prelua", a conchis Marian Milut.