Discutiile la nivelul PNTCD sunt inca aprinse. Pana la noi ordine, doua persoane isi disputa functia de presedinte la nivel local, exact cum se intampla si la nivel central, iar tot acest circ poate compromite participarea formatiunii politice la alegerile parlamentare.

Problemele de la nivel central si local din sanul Partidului National Taranist Crestin Democrat par sa nu se mai termine. Si asta pentru ca ieri, sleit de toate puterile, Constantin Telegan, pana acum presedinte interimar al filialei galatene a PNTCD, s-a plans ca nu poate face socotelile pentru parlamentare din cauza disensiunilor din partid. Constantin Telegan spune ca a participat pe 24 august 2008 la Congresul Extraordinar al PNTCD la care presedinte a fost ales Radu Sarbu. Rezultatul a fost contestat de vechiul presedinte PNTCD, Marian Petre Milut, iar procesul este in plina desfasurare.

Constantin Telegan, asa cum spune el insusi, a fost repus in drepturile de presedinte al PNTCD Galati, dupa ce a fost demis de Milut, si este de partea noului presedinte, Radu Sarbu. In schimb, cel care spune ca este presedinte tot la aceeasi organizatie, Marian Popa, este de partea presedintelui Marian Milut. Aceasta fiind delimitarea, Telegan spune ca nu se lasa chiar asa usor si este dispus chiar sa colaboreze cu Marian Popa, numai sa reuseasca sa intre in sediul organizatiei de la Galati, unde momentan nu are acces, sa se inteleaga si sa faca planurile pentru alegerile parlamentare.

Nici nu vrea sa auda

Pe de alta parte, celalalt sef taranist, Marian Popa, nici nu vrea sa auda pomenit numele lui Constantin Telegan. Acesta spune ca Telegan nu mai face parte din partid, darmite sa mai fie si presedinte. "De numele lui Telegan nici nu vreau sa aud! Sa nu-mi vorbiti de el. Da, stiu ca a fost un congres, dar a fost contestat de Milut si procesul va dovedi asta. Ce sa ne intelegem? Nu am cu cine ma intelege. Eu de Constantin Telegan nu vreau sa mai vorbesc, iar partidul nu e impartit in doua", ne-a precizat ieri Marian Popa, presedintele PNTCD Galati, cel care spune ca el este singurul sef peste taranistii din oras.