Organizatia PNTCD Bucuresti a anuntat, vineri, ca le-a retras sprijinul politic presedintelui partidului, Marian Milut, prim-vicepresedintelui Aurelian Pavelescu si vicepresedintelui Radu Munteanu, si-l sustine pe Radu Sarbu pentru preluarea conducerii acestei formatiuni politice. "Conferinta Organizatiei PNTCD a municipiului Bucuresti retrage sprijinul politic urmatorilor membri PNTCD din Bucuresti: Marian Milut, presedinte al partidului, Aurelian Pavelescu, prim-vicepresedinte, si Radu Munteanu, vicepresedinte, pentru comiterea, in exercitarea functiei, cu evidenta incalcare a Statutului, de repetate abuzuri impotriva membrilor partidului si impotriva organizatiilor judetene care s-au opus actiunilor lor nestatutare si cere demisia celor trei, pentru rezultatele dezastruoase obtinute la alegerile locale din 2008, cele mai proaste rezultate electorale din istoria PNTCD", se arata in rezolutia Conferintei extraordinare a PNTCD Bucuresti din 31 iulie.
Referitor la politica de aliante, liderii taranistilor bucuresteni considera ca este necesar sa se respecte protocolul incheiat cu PNL, dar ca nu trebuie excluse discutiile cu alte partide. "Politica de aliante trebuie sa se discute la nivel central. Eu, personal, cred ca ar trebui sa respectam protocolul incheiat cu PNL. Aceasta nu inseamna ca nu putem sa stam la aceeasi masa a discutiilor si cu alte partide. Data fiind apartenenta noastra comuna la familia popularilor europeni, primul partid la care ne putem gandi este PDL", a declarat vineri presedintele PNTCD Bucuresti, Nicolae Ionescu.
Referindu-se la conducerea partidului, Ionescu a aratat ca singura persoana, in opinia sa, care poate conduce partidul este Radu Sarbu, cel care a fost suspendat din partid de Biroul National de Conducere pentru o perioada de un an. "Noi credem ca, in acest moment, singura persoana din interiorul PNTCD care poate, credem ca e necesar sa-si asume responsabilitatea conducerii, este domnul Radu Sarbu, presedintele PNTCD Cluj", a mai spus Ionescu.
La randul sau, prim-vicepresedintele PNTCD Bucuresti, fostul deputat Mihai Grigoriu, a spus ca liderii organizatiei vor participa sambata la o intalnire organizata la Timisoara de Gheorghe Ciuhandu pentru "clarificarea situatiei create in partid" si ca taranistii bucuresteni sunt de acord cu congresul convocat de 28 de filiale in data de 24 august. "Ciuhandu este constient ca asa nu se mai poate. Parerea mea este ca acest congres va fi pentru schimbarea conducerii centrale, care si-a pierdut sprijinul politic, avand sprijinul ferm doar a 15 organizatii, care nu intrunesc mai mult de 15% din delegatii de la congres", a declarat Grigoriu.
Presedintele PNTCD Timis, Gheorghe Ciuhandu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca nu este de acord cu modul in care conducerea PNTCD face excluderi din partid, care, in opinia sa, contravin democratiei interne a formatiunii politice. "Se iau masuri la nivel central care nu imi plac, eu sunt impotriva excluderilor din partid, pentru ca nu cred ca suntem in masura sa ramanem fara oameni, mai ale acum, in perspectiva alegerilor parlamentare, cand trebuie sa fim uniti. Modul in care se procedeaza contravine democratiei interne din partid si eu ma delimitez de aceste initiative. Doresc ca aceste actiuni punitive sa dispara si sa existe raspundere solidara", a spus Ciuhandu. El a precizat ca face referire la excluderile sefilor filialelor din sectoarele din Bucuresti.