PNTCD si URR au fuzionat sub numele de Partidul Popular Crestin Democrat. Astfel, PNTCD dispare definitiv ca nume de pe scena politica romaneasca.

Plenul Congresului de unificare a PNTCD cu URR, sub noul nume de Partidul Popular Crestin Democrat (PPCD), a adoptat ieri statutul partidului si programul acestuia, prin voturi deschise, precum si o rezolutie in care se arata ca principalii vinovati pentru situatia dezastruoasa a tarii sunt “securistii si activistii comunisti“.
Presedintele Comitetului National de Conducere, Marian Milut, a anuntat venirea in PPCD a patru filiale ale Actiunii Populare, cele din Dolj, Calarasi, Ialomita si Teleorman.
Lucrarile congresului au fost perturbate de scandalul iscat de fostul ministru Ioan Muresan (foto, stanga), caruia nu i s-a permis sa ia cuvantul. Presedintele PPCD, Gheorghe Ciuhandu, a declarat in fata delegatilor ca, in opinia sa, Ioan Muresan are “un crez cinstit“ si a precizat ca il apreciaza pe acesta din 1989. Liderul PPCD a spus ca Ioan Muresan trebuie sa inteleaga ca exista o majoritate, care a decis prin vot, mentionand ca Muresan nu are nici o calitate pentru a i se da cuvantul.
Ioan Muresan si Ion Varlam, care au semnat un apel catre delegatii la congres in scopul de a nu se modifica numele PNTCD si de a nu se realiza unificarea cu URR, au incercat sa tina o conferinta de presa intr-o alta zona a Palatului Parlamentului, dar n-a gasit un spatiu disponibil. Varlam a afirmat ca lui Muresan “i s-a pus pumnul in gura“. Sloganul noului partid este cel al fostului URR - “Fiecare
conteaza“ -, iar semnul permanent, ca si cel electoral, imbina intr-o noua stilizare arcul caracteristic din sigla partidelor din PPE cu “ochiul“, vechiul simbol al PNTCD, la care se adauga numele formatiunii, PPCD.
Presedintele de onoare, Ion Diaconescu, considera ca schimbarea numelui nu va schimba esenta partidului, care se va ghida dupa aceleasi principii.
“Nu s-a renuntat la capitalul moral, ci este modernizat partidul pentru a fi apt pentru luptele viitoare“, a spus Diaconescu, care a criticat faptul ca partidului i-a lipsit “spiritul de familie“. Cu o zi inainte, Gheorghe Ciuhandu a remarcat existenta unei “stari de tensiune“, legata de schimbarea numelui partdului, aratand ca de-a lungul istoriei acest partid a evoluat si a purtat diverse denumiri, care insa l-au dus mai departe in istorie.