Vicepresedintele PNL, Mariana Campeanu, este de parere ca premierul Emil Boc ar fi trebuit sa o demita pe Elena Udrea din functia de ministru al Turismului, dupa ce aceasta a declarat ca nu va participa la audierile comisiei parlamentare de ancheta.
"Domnul Boc trebuia sa o demita pe aceasta doamna ministru care nu respecta legile statului la zece minute dupa respectiva declaratie", a afirmat Mariana Campeanu, la finalul sedintei Biroului Politic Central al PNL.
"Este de neacceptat ca, in cadrul unei institutii supreme, si anume Parlamentul Romaniei, sa se faca ilegal inregistrari ale acestui gen de convorbiri, fie ele dintr-o comisie, fie ele si pe culoarele acestei institutii. Sunt uimita ca ziaristii nu au reactionat la acest fapt", a mai mentionat Mariana Campeanu.
Elena Udrea va depune plangeri penale impotriva membrilor comisiei parlamentare ce verifica modul in care Ministerul Turismului a cheltuit banii pentru o serie de campanii de promovare. Udrea a mai precizat, luni, ca nici ea si nici angajatii din ministerul pe care il conduce nu se vor mai prezenta la audieri.
"Am decis formularea de plangeri penale pentru fiecare participant la aceasta discutie, la acest complot. Nici eu si niciun alt angajat al Ministerului Turismului nu se va mai prezenta in fata acestei comisii. Am decis sa solicit un control al tuturor institutiilor statului cu atributii de control asupra Ministerului Turismului pentru a dovedi ca activitatea ministerului este in deplina legalitate", a spus Elena Udrea, in cadrul unei conferinte de presa.