Liderii partidelor ce fac parte din coalitia de guvernare au anuntat ca nu vad cu ochi buni conflictul aparut in organizatia liberala. Democratii, conservatorii si udemeristii cred ca cearta continua dintre cele doua tabere nu face rau doar PNL, ci pune sub semnul intrebarii viitorul coalitiei.

Si liberalii considera ca tensiunile aparute in organizatia lor fac rau activitatii coalitiei si Aliantei, dar sint convinsi ca, in prima jumatate a lunii ianuarie a anului viitor, lucrurile vor intra in normal. “Este clar ca tensiunea din PNL afecteaza activitatea atit a coalitiei, cit si a Aliantei. E clar ca dupa momentul '1 ianuarie' va trebui rezolvata problema din partid. Din acest motiv s-a luat decizia ca PNL sa organizeze un congres la inceputul anului viitor. Sint convins ca dupa acest congres lucrurile se vor rezolva atit in organizatia noastra, cit si in coalitie”, ne-a declarat consilierul premierului Calin Popescu Tariceanu, senator Paul Pacuraru.

Parlamentarul galatean mai crede si ca Stolojan si Tariceanu au loc in acelasi partid, chiar daca fostul lider liberal nu da semne ca ar vrea sa se impace cu actualul presedinte al PNL. Este stiut ca Stolojan isi continua linistit campania de promovare a platformei politice care ii poarta numele. “La congres Stolojan va avea ocazia sa vada daca platforma sa are sprijin real din partea colegilor liberali. Atunci se va vedea cine are mai multa autoritate in partid, iar lucrurile se vor calma”, a completat senatorul.

Reactii in coalitie

Legat de atitudinea democratilor galateni fata de ceea ce se intimpla in PNL, presedintele PD Galati, secretar de stat Mircea Toader, a declarat ca “ceea ce a spus domnul Boc este valabil si in ceea ce ma priveste. Altceva nu pot sa declar”. Ca lucrurile se fie clare precizam ca liderul democratilor a aratat ca sustinatorii Aliantei sint acum in afara ei, iar ceea ce se intimpla in PNL afecteaza actul de guvernare, stabilitatea politica si sustinerea Executivului.

Conservatorii galateni sint ceva mai transanti. “Nu ne-a placut niciodata sa facem comentarii vizavi de ceea ce se intimpla in alte partide, dar nu putem face abstractie de ceea ceea ce se intimpla in PNL, care este principalul partid de guvernare. Cei care au creat tot scandalul din PNL si care se bucura de ceea ce au realizat trebuie sa-si asume criza politica si haosul care se regaseste acum pe scena politica”, ne-a declarat deputatul Liviu Bogdan Ciuca.

Platformistii vor afla abia anul viitor care le este adevarata putere. La Congresul PNL din ianuarie Stolojan va afla daca este mai tare decit Tariceanu. Tot atunci, spun liberalii, se vor linisti apele in partidul lor si in coalitia de guvernare se va reinstala calmul.