Liberalul Bogdan Olteanu (foto) a anuntat la sfarsitul saptamanii ca Alianta va discuta astazi despre restructurarea Guvernului, dar a precizat ca remanierea ministrilor este treaba premierului Tariceanu. Pe de alta parte, democratii au anuntat ca restructurarea se va termina pana la sfarsitul lunii viitoare si ca algoritmul nu se va modifica.

Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a anuntat vineri seara ca PNL si PD vor face astazi propuneri de principiu de restructurare a Guvernului, urmand ca la sedinta Aliantei sa se ia o decizie asupra modului cum se va realiza restructurarea. Olteanu a declarat ca "restructurarea Guvernului este o decizie care se va lua intai in Alianta PNL-PD si apoi in Coalitie", dar "lista ministrilor remaniabili este treaba premierului Calin Popescu-Tariceanu". El a explicat ca "remanierea poate sa fie in orice moment", dar ca "e treaba primului-ministru sa-i judece permanent pe ministri". Olteanu a mai spus ca "primul-ministru isi evalueaza cabinetul in prezent" si ca asteapta din partea acestuia o lista a ministrilor remaniabili, dar a conchis ca "schimbarile se pot face doar cu acordul Coalitiei compuse din cele patru partide".
Totdata, el a recunoscut ca "e bine sa existe permanent o amenintare de remaniere asupra capetelor ministrilor, pentru ca astfel cei care se simt mai putin performanti vor fi indemnati sa-si faca treaba mai bine".
Primii care au lansat tema restructurarii au fost democratii, care in urma cu vreo zece zile au declarat ca este necesara reorganizarea Guvernului, in vederea eficientizarii si elasticizarii activitatii acestuia. Cu toate ca inca nu s-a luat o decizie la nivel de Alianta sau Coalitie, vicepresedintele PD, deputatul Ioan Oltean, a anuntat deja vineri ca restructurarea Guvernului se va produce pana la sfarsitul lui iunie.
Oltean a declarat ca "democratii nu sunt preocupati de ministrii care vor fi remaniati", dar nu a exclus posibilitatea ca partidele din Coalitie sa faca schimb de portofolii.
Mai mult, el a spus ca "algoritmul politic, care a fost luat in calcul la infiintarea acestui guvern, va fi luat in calcul si acum" si a adaugat ca "nimeni nu va pierde" sau va castiga ceva in plus.