Valeriu Stoica, fost presedinte al PNL, fost artizan al unificarii liberale, al impunerii lui Stolojan la conducerea liberalilor, al Aliantei D.A. si coinitiator al platformei liberale, a fost exclus miercuri dupa-amiaza de organizatia sectorului 5, cu sapte voturi pentru, doar unu impotriva si o abtinere.
"Actiunea politica a domnului Valeriu Stoica a incetat sa mai fie actiunea unui membru al PNL atunci cand a incalcat, cu buna stiinta si in mod repetat, Statutul PNL", se arata in rezolutia Delegatiei Permanente a PNL Sector 5. "Sa prezinti o platforma liberala atat timp cat ea nu a fost dezbatuta niciodata in cadrul organizatiei, este evident ca domnul Stoica vrea sa faca o alta constructie politica", a declarat presedintele PNL Sector 5, Dan Meran. El a aratat, de altfel, ca mai multi colegi liberali i-au propus lui Stoica sa-si prezinte demisia. "Dansul nu a facut insa acest lucru", a spus Meran, subliniind ca rezultatul votului nu a fost influentat de presiuni din partea conducerii partidului. Potrivit rezolutiei adoptate, PNL Sector 5 solicita "aplicarea cu cea mai mare strictete a Statutului PNL, indiferent daca cel care se abate de la acesta se numeste Valeriu Stoica, Theodor Stolojan sau Dinu Patriciu". Intrebat daca propune, prin aceasta rezolutie, excluderea lui Patriciu din PNL, el a refuzat un raspuns transant, insa a mentionat ca mai multi colegi s-au aratat "nemultumiti" de activitatea lui Dinu Patriciu in partid. "Daca Patriciu o sa recidiveze, eu o sa votez pentru excluderea lui din partid", a completat liderul liberalilor de la sectorul 5.
La sedinta a participat si deputatul Dan Radu Rusanu, vicepresedinte la nivel central al PNL.

Excluderile vor continua

Presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu, a declarat ieri ca excluderile din partid vor continua atat timp cat nu vor fi respectate deciziile conducerii formatiunii si i-a avertizat pe liberali ca trebuie sa respecte Statutul partidului.
"Ii avertizez pe toti membrii partidului ca trebuie sa respecte statutul. Facem o distinctie neta intre libertatea de expresie si dreptul la opinie fata de ceea ce trebuie respectat in interiorul partidului", a adaugat liderul PNL. El a subliniat ca deciziile "sunt luate de majoritate si trebuie respectate de toata lumea".