Teodor Melescanu, vicepresedinte al PNL, a criticat luni, in numele conducerii liberale, raportul Coalitiei pentru o guvernare curata, despre care a spus ca are un "aer partizan", avand in vedere faptul ca a fost emis in plina campanie, iar unii dintre semnatari sunt implicati in campania PDL. "Am discutat si despre raportul Coalitiei pentru o guvernare curata. A fost doar o discutie de principiu, considerandu-se ca este un material care nu a fost semnat de marea majoritate a organismelor care au facut pana acum parte din aceasta coalitie, ceea ce ii da un aer evident partizan, mai ales ca unii dintre semnatari sunt implicati in campania electorala a PDL, dar si pentru ca nu au fost respectate procedurile", a sustinut Teodor Melescanu.
Liberalul a explicat ca sistemul era de a se face un raport pe datele de care se dispunea care sa fie transmis partidelor care puteau fie sa hotarasca retragerea de pe liste a unor candidati, daca ii considerau necorespunzatori, fie sa le permita sa-si prezinte argumentele. "De data asta s-a iesit pur si simplu in plina campanie electorala, dovedindu-se foarte clar caracterul partizan al acestui document, care nu are absolut nimic nici cu guvernarea curata, ci mai degraba cu un sistem murdar de a face campanie electorala", a conchis Melescanu.
Coalitia pentru o guvernare curata a prezentat, duminica, un raport conform caruia a identificat 56 de candidati la presedintia Consiliilor Judetene, care nu intrunesc criteriile de integritate, printre care Ilie Sarbu, Liviu Dragnea, Marian Oprisan de la PSD, Victor Dobre si Ovidiu Silaghi de la PNL, Cristian Boureanu si Ionel Mantog de la PDL.