Secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, Victor Paul Dobre, a declarat ca incearca sa aduca in judetul Galati cit mai multe fonduri guvernamentale.

Au fost aprobate doua hotariri de guvern in ultima saptamina, legi prin care la Galati vor ajunge citeva miliarde de lei, a anuntat ieri secretarul de stat liberal Victor Paul Dobre. Unul dintre actele normative reprezinta o alocare de fonduri pentru Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor in vederea refacerii si consolidarii unor lucrari afectate de-a lungul timpului de inundatii. In judetul Galati sint prevazute trei lucrari. Este vorba de refacerea sectorului Prut in zona Bratesul de Sus, consolidarea malului sting al Dunarii in sectorul galatean si a digului de la Badalan din zona municipiului. Reamintim ca in ultimul an cele trei zone s-au aflat mereu in pericol de a fi inundate in urma creseterii debitelor apelor curgatoare. In proiect mai este inclusa si o regularizare in comuna galateana Brahasesti, care se numeste "Valea Boului". Conform declaratiilor lui Victor Paul Dobre in viitor urmeaza sa fie prinsa in fondurile de solidaritate ale Uniunii Europene si o regularizare si consolidare in zona Tecucelului. Prin aceste investitii Guvernul spera se rezolve problema inundatiilor in judetul nostru.

Banii, in fiecare luna de la Dobre

Cea de-a doua hotarire se refera la alocari bugetare pentru o serie de obiective finantate prin Ministerul Educatiei si Cercetarii. "Investitia se ridica la 60 de miliarde de lei vechi pentru un numar de 21 de unitati din judetul nostru. In plus au mai fost alocate 19 miliarde de lei vechi pentru o serie de unitati scolare in vederea asigurarii utilitatilor. S-au mai alocat 7,5 miliarde pentru campusul scolar la Scoala de Arte si Meserii din Tecuci", a precizat secretarul de stat. Victor Paul Dobre a tinut sa reaminteasca faptul ca nu exista luna fara ca Galatiul sa nu primeasca fonduri de la Guvern pentru rezolvarea unor probleme de interes local.