Conducerea PNL considera ca "explicatiile confuze ale ministrului Gheorghe Pogea confirma, inca o data, ca cererea PNL ca acesta sa fie demis sau sa isi dea demisia de urgenta este fundamentata".
"Domnia sa nu este capabil sa conduca nici macar sub aspect organizatoric Ministerul Finantelor, cu atat mai putin sa mai ia si decizii care presupun conceptie si planificare bugetara in timp de criza economica. Prin declaratiile sale de presa, ministrul Finantelor Publice gireaza ascunderea adevarului privind modul in care ministrul Udrea a cheltuit banii publici. Mai mult, ministrul Pogea nu isi asuma responsabilitatea pentru modul in care Ministerul Finantelor a gestionat problema documentelor emise si sustrase de la Registratura Camerei Deputatilor", se arata intr-un comunicat de presa al PNL.
"Justificari puerile de tipul "directorul e de vina, directorul nu reprezinta ministerul" nu doar ca il descalifica pe domnul Pogea, dar il pun in cea mai ridicola postura posibila. Domnul Pogea, alaturi de doamna Udrea si intreg PDL, au reusit sa decredibilizeze institutiile statului si sa le utilizeze dupa interesele lor personale. PNL solicita pentru a doua zi consecutiv, demisia sau demiterea de urgenta a ministrului Finantelor, domnul Gheorghe Pogea!", se mai arata in comunicatul PNL.