Imediat ce a devenit vicepresedinte al PNL Galati, Maricel Oancea si-a facut o serie de planuri pentru a se simti "util". Astfel, liberalul are in proiect realizarea unei organizatii muncitoresti care sa vina in sprijinul galatenilor care lucreaza la ArcelorMittal, si nu numai.



Ajutor pentru muncitori



Proiectul liberalilor se vrea a avea un mare ecou in ceea ce priveste organizarea PNL si functionarea la nivelul Galatiului. Dupa crearea organizatiei muncitoresti, activitatea de coordonare i-a fost incredintata liberalului Maricel Oancea, fostul lider de sindicat de pe platforma Mittal Steel, mai nou, vicepresedintele PNL. "Prin aceasta organizatie se vrea o deschidere majora a PNL catre galateni. Dupa ce am plecat din Combinat am considerat ca, muncind atatia ani pentru oameni, ar trebui sa ma implic undeva si sa fiu folositor celor alaturi de care traiesc. Am venit la PNL, m-am convins ca a fost alegerea cea mai buna, am dat peste oameni deosebiti aici. Dupa ce am intrat in sanul organizatiei, am considerat ca este normal si este bine, asa cum se intampla in tari ca Anglia sau Germania, sa imbinam ceea ce inseamna capitalismul, asa cum fac liberalii peste tot, cu actiunile de sustinere a protectiei sociale. De aceea am zis ca este foarte bine sa infiintam la Galati o organizatie muncitoreasca pentru ca avem foarte multi muncitori. Este Mittal, este Santierul Naval, ICMRSG si alte intreprinderi cu foarte multi muncitori. Am demarat discutii cu o parte dintre fostii mei colegi din Combinat, au acceptat ideea, unii dintre ei au si venit si s-au si inscris in PNL", a spus Oancea.





Primii membri ai organizatiei



Printre primii membri ai organizatiei liberale se numara: Stelica, Bobocea, fost sef Departament Cultura si Sport pe platforma ArcelorMittal, Ion Crivat, care a fost vice-lider la UPDS, Adrian Sutu, care lucreaza la sindicatul Electrocentrale, Popa Octavian, fost vice - lider pe platforma la UPDS, Gigi Bercea, maistru, Culita Rusu, fost lider de sindicat, si, nu in ultimul rand, Toader Tebrian, liderul de sindicat de la ICMRSG, care s-a aratat extrem de multumit de alegerea facuta.

"Ne-am propus sa facem aceasta organizatie si speram ca vom reusi, are atat un caracter politic, dar si unul social, posibilitatea de a rezolva mai usor problemele muncitorilor, fiind si prima organizatie de acest gen din tara", a spus Oancea. Liberalul a mai amintit ca toate orasele industriale asemanatoare Galatiului ar trebui sa dezvolte astfel de organizatii muncitoresti in care sa fie discutate problemele oamenilor muncii.



O noua structura



In urma rezultatelor de la alegerile europarlamentare, structura Biroului Municipal a PNL s-a modificat si s-a procedat la reorganizare. Astfel, vechii conduceri i s-au alaturat vicepresedinti noi: Maricel Oancea, Mircea Ispas si Angela Ivan.