Discutiile pe tema votului uninominal au demonstrat ieri ca liberalii si democratii sunt pe aceeasi lungime de unda. Cu o singura mentiune: PNL sustine, in continuare, paternitatea ideii, in conditiile in care liberalii au depus, inca din mandatul 2000-2004, un proiect de lege in acest sens. "In momentul depunerii acestui proiect insa, s-a spus ca vor ajunge in Parlament toti imbogatitii, manelistii si fotbalistii", a declarat, pe aceasta tema, consilierul judetean PNL Victor Manea.
Victor Manea a mai amintit ca, desi sunt voci social-democrate care incearca acum sa acrediteze anumite idei, "PSD, desi a fost partid unic la putere, nu si-a dorit votul uninominal". "Acum, presedintele Traian Basescu a decis ca votul uninominal este o solutie, dar asta ori pentru a amana un referendum pentru demiterea sa, ori pentru a amana alegerile europarlamentare, ori pentru ca ideea pare populara", sustine liberalul Victor Manea. "Sau - continua Manea - pentru a deturna atentia de la scandalul biletelului". Revenind insa la votul uninominal, consilierul judetean precizeaza ca are si avantaje, si dezavantaje: "Cetateanul stie direct cui ii incredinteaza votul, si persoanei, si partidului, iar din patru in patru ani are posibilitatea de a-l trage la raspundere pe cel pe care l-a trimis in Parlament", sustine Victor Manea. "Acestea sunt doar cateva din motivele pentru care PNL a propus votul uninominal. De fapt, votul uninominal cu compensare, intrucat acesta credem ca este solutia cea mai echitabila", concluzioneaza Manea.

"Ne pregatim sa fim si singuri"

In alta ordine de idei, in ceea ce priveste relatia PNL cu aliatul PD, liberalul Victor Manea sustine ca, din punctul sau de vedere, partidul din care el face parte poate face fata si singur alegerilor, daca se va ajunge intr-o asemenea situatie. "Ne pregatim sa fim si singuri. PNL este un partid care poate sa candideze si in Alianta, si singur. In orice caz, pentru europarlamentare suntem pregatiti. De asemenea, suntem pregatiti sa facem fata si unor eventuale atacuri, ba mai mult, vom raspunde, la randul nostru, prin atacuri cu artileria grea, indiferent cine ne provoaca".