Liberalii care vor merge la consultarile cu presedintele Traian Basescu au mandat din partea conducerii partidului sa respinga propunerea sefului statului privind modificarea Constitutiei pentru Parlamentul unicameral.
Aceasta decizie a fost luata la sedinta de marti seara a Biroului Permanent Central al PNL, sustin surse din partid citate de Mediafax. La finalul intrunirii, Calin Popescu-Tariceanu a refuzat sa spuna presei cu ce mandat se duc liberalii la Cotroceni. „Nu ar fi corect fata de presedinte ca inainte de intalnirea cu el sa facem public acest lucru. Voi spune dupa intalnirea de la Cotroceni“, a explicat Tariceanu.
Presedintele PNL a spus doar ca membrii BPC s-au declarat de acord cu introducerea votului uninominal, spunand ca formatiunea liberala a depus un asemenea proiect de lege in Parlament inca din 2003. „Suntem in favoarea votului uninominal. In plus, o serie de demersuri facute in ultima vreme se inscriu in procesul de reformare a clasei politice“, a mai spus premierul.

Argumentele liberalilor

La consultarile de la Cotroceni vor merge vineri dimineata sapte liberali. Este vorba despre presedintele Calin Popescu-Tariceanu, vicepresedintii Teodor Melescanu, Dan Radu Rusanu, Puiu Hasotti si Gheorghe Flutur, deputatul Titus Ghiorghiof si ministrul Bogdan Olteanu.
Sursele citate mai spun ca liberalii ii vor prezenta presedintelui mai multe motive in sprijinul sustinerii Parlamentului bicameral. Reprezentantii conducerii PNL mai spun ca, in timp ce Basescu vrea parlament unicameral, unele tari europene, precum Ungaria si Grecia, intentioneaza sa renunte la acest sistem si sa introduca bicameralismul.