Gheorghe Flutur, presedintele executiv al PLD, a anuntat miercuri ca fostii presedinti ai organizatiilor PNTCD Cluj, Mures, Sibiu, Galati si Calarasi, impreuna cu mai multi membri, s-au inscris in PLD. El a precizat ca aceasta este una dintre actiunile liberal-democratilor privind coagularea polului de centru-dreapta. Boc a mai spus ca prin venirea in partid a unor lideri importanti din PNTCD se doreste a se da un semnal si catre ceilalti reprezentanti ai crestin-democratilor pentru a se alatura PLD.
Potrivit lui Flutur, printre crestin-democratii care s-au inscris in PLD se afla fostul presedinte PNTCD Cluj, Serban Radulescu, fostul presedinte al organizatiei Mures, Eugen Crisan, si fostul presedinte al organizatiei de Sibiu, Ovidiu Spatar.
Alti crestin-democrati care s-au inscris in PLD sunt prorectorul Universitatii Dunarea de Jos, Mirela Crisler, si liderul organizatiei municipale PNTCD Calarasi, Nodel Arnold.
Flutur a precizat ca Serban Radulescu a preluat, interimar, functia de presedinte al Organizatiei PLD Cluj si a estimat ca numarul crestin-democratilor care s-au inscris in PLD este de cateva sute de persoane, pana intr-o mie.