Curtea Constitutionala a respins sesizarea PLD privind refuzul conducerii Senatului de a le aproba constituirea in grup parlamentar independent, judecatorii Curtii hotarand ca sunt constitutionale prevederile Regulamentului Senatului Parlamentului.
In sedinta de ieri, Curtea Constitutionala a luat in dezbatere sesizarea formulata de 25 de senatori cu privire la neconstitutionalitatea articolului 16 alin. (2) partea a doua si alin. (6) cu raportare la alin. (5) din Regulamentul Senatului, aprobat prin Hotararea Senatului nr. 28 din 24 octombrie 2005. Prevederile criticate in sesizare au urmatorul cuprins: "(2) Un grup parlamentar poate fi constituit si poate functiona numai daca cuprinde cel putin sapte senatori, care au fost alesi pe listele aceluiasi partid, ale aceleiasi organizatii a cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, aliante politice sau aliante electorale". Curtea Constitutionala a fost sesizata de 25 de senatori - dintre care cei 8 senatori PLD si restul independenti si democrati. Senatorii PLD sustineau dreptul lor de a se constitui intr-un grup independent in Senatul Romaniei, potrivit reglementarilor Legii Fundamentale.
Deputatul PLD Dragos Ujeniuc s-a plans de "tratamentul umilitor" la care sunt supusi parlamentarii PLD de catre presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, care "ii batjocoreste" in plenul Camerei, ii intoarce de la pupitru cand doresc sa ia cuvantul si ii ignora cand ridica mana pentru a participa la discutii. (C.C.)