Deputatul PLD, Horatiu Buzatu sustine ca amanarea alegerilor pentru Parlamentul European reprezinta un plan "bine pus la punct" de presedintele PSD, Mircea Geoana, si de premierul Calin Popescu-Tariceanu. Parlamentarul doljean considera ca in cazul alegerilor PE este vorba de inca o colaborare "nefireasca" intre PSD si PNL.
"Tema amanarii alegerilor nu este noua, ea a inceput sa fie pusa pe tapet odata cu certitudinea ca rezultatele electorale ale patrulaterului negru vor fi sub asteptari. Acum, asistam la un plan bine pus la punct de Geoana si de Tariceanu, prin care unul cere, altul se codeste sa ii dea, dar pana la urma fiind nevoit de realitatile prezentate. Nu are incotro! Avem de-a face cu o noua dovada cu privire la colaborarea nefireasca intre PSD si PNL", a declarat Buzatu. Parlamentarul PLD apreciaza ca atitudinea "inconsecventa" a premierului Calin Popescu-Tariceanu afecteaza imaginea Romaniei in Europa.
Acesta considera ca Guvernul are obligatia de a organiza alegerile europarlamentare si nu de a angaja politica tarii in conformitate cu "interesele unui partid sau altuia". "Atragem atentia ca in ce priveste organizarea Alegerilor nu este vorba de aderarea PSD sau PNL la Parlamentul European, ci este vorba de aderarea Romaniei la Uniunea European", a mentionat Buzatu. (C.C.)