Dan Motreanu, membru in Comitetul Executiv al PNL, a declarat ca liberalii care semneaza pentru infiintarea PLD vor fi scosi din baza de date a partidului. Aceasta declaratie vine dupa ce sustinatorii din judete ai platformei au anuntat ca in cadrul campaniei incepute la 8 decembrie au strans semnaturi pentru inregistrarea PLD si ca printre semnatari se numara si membri PNL.

"Sunt convins ca in mai putin de trei-patru luni nu se pot strange semnaturi pentru constituirea unui partid. Daca le vor depune, asa cum au anuntat, atunci fie este vorba despre o mare frauda, fie se demonstreaza ca ei nu au dorit sub nicio forma dialogul, fiind pregatiti de mult sa rupa PNL, dupa un scenariu bine stabilit in laboratoare din afara partidului", a declarat ieri Dan Motreanu, membru in Comitetul Executiv al PNL.
Potrivit Legii partidelor politice, pentru inregistrarea unei formatiuni politice sunt necesare semnaturile a cel putin 25.000 de membri fondatori, domiciliati in cel putin 18 din judetele tarii si Municipiul Bucuresti. Campania de strangere de semnaturi pentru inregistrarea PLD a inceput, conform unei afirmatii a lui Theodor Stolajan, la 8 decembrie.

PNL vaneaza semnaturile propriilor membri

Liberalii se pregatesc, potrivit lui Motreanu, sa verifice autenticitatea listelor depuse la platformisti. "PNL va verifica fiecare semnatura depusa pentru sustinerea infiintarii Partidului Liberal Democrat. Organizatiile PNL vor avea obligatia de a contacta si verifica pe toti semnatarii care se regasesc pe tabelele depuse la tribunal pentru infiintarea acestui partid" a afirmat Motreanu. In acelasi context, Motreanu a vorbit si despre o forma de sanctiune care va fi aplicata colegilor identificati pe listele platformistilor. "Totodata, vom verifica daca exista membri PNL care au semnat, daca au stiut si au fost informati corect pentru ce au semnat, daca isi mentin semnatura. Daca la toate aceste intrebari raspunsul va fi afirmativ, atunci vor fi scosi din baza de date a PNL", a adaugat liberalul.

Platformistii - "tradatori" si Tariceanu - "mediocru"

Tariceanu a vorbit sambata despre un semn de intrebare care ar plana asupra Aliantei D.A. odata cu "semnalele contradictorii" pe care le da PD in chestiunile legate de PLD. El i-a sfatuit chiar pe democrati sa fie atenti la pericolul pe care Partidul Liberal Democrat l-ar reprezenta nu pentru PNL, ci pentru PD. "Viitorul PLD nu reprezinta decat o cooperativa, un partid al veleitarilor, cu trecut de stanga, cu trecut securist, care sunt dispusi sa faca blat cu oricine, sunt dispusi sa tradeze. L-au tradat pe Ion Iliescu, au tradat liberalismul si ii sfatuiesc pe cei de la PD sa fie grijulii in aceasta privinta", a spus Tariceanu.
Liderul PNL a mai afirmat ca democratii trebuie sa vada alianta ca pe o constructie configurata pe partide si nu pe persoane. Apreciati drept securisti si tradatori de Tariceanu, platformistii l-au atacat ieri pe acesta atat sub aspect politic, cat si sub cel al activitatii guvernamentale. "Calin Popescu-Tariceanu, cu fiecare zi care trece, nu demonstreaza altceva decat faptul ca este un premier mediocru si un sef de partid mediocru, care darama credibilitatea PNL, fiind dominat de frustrari pentru ca nu s-a putut ridica la perfomanta unui adevarat presedinte de partid. Totodata, Calin Popescu-Tariceanu, prin discursul sau, a demonstrat lipsa de bun-simt, distrugandu-si imaginea de persoana cu educatie aleasa", a opinat grupul de initiativa din PLD.