Fie ea personala sau politica, speranta a fost cea care i-a cuprins pe politicienii nostri, mai ales daca nu au obtinut rezultatele asteptate la scrutinul de la finele lunii noiembrie. Ultima luna a lui 2007 a fost, astfel, una a bilanturilor si a asteptarilor pentru 2008.

Asteptari electorale

Scrutinul de la 25 noiembrie a lasat in urma sa cateva zambete, dar si o serie de pareri de rau si incercari de disculpare pentru rezultatele obtinute. Partidul Liberal Democrat, inca neunificat cu PD, nu-si mai incapea in piele de bucurie datorita rezultatelor neasteptate, motiv pentru care membrii acestuia au inceput sa-si faca fel de fel de vise pentru alegerile viitoare. Gandurile mari ale liberal-democratilor au crescut si mai mult in momentul in care s-au unificat cu democratii, care au obtinut, la randul lor, un scor destul de bun, iar formula comuna pentru alegerile din 2008 le-a dat o serie de sperante nou-formatilor democrat-liberali.

Partidul Conservator a cam ramas cu un gust amar dupa scorul obtinut, ajungandu-se la excluderi din partid, conservatorii traind cu impresia ca 2008 le va aduce mai multe voturi din partea electoratului, dar si oameni mai buni in cadrul partidului.

Nici cei de la Partidul Noua Generatie-Crestin Democrat nu au iesit prea fericiti din lupta de la 25 noiembrie, motiv pentru care decembrie nu a fost pentru ei decat o luna a acuzelor la adresa celor ce au fraudat scrutinul, a excluderii din partid a celor care au tradat si a sperantelor pentru anul care tocmai a inceput.

O reactie interesanta au avut-o taranistii galateni care, desi abia au trecut de 1% la europarlamentare, in ultima luna a lui 2007 au cutezat sa strige sus si tare ca spera sa ajunga la guvernare in 2008.

Activitati la final de an

Preocuparea principala a politicienilor in luna decembrie a anului trecut a reprezentat-o constructia bugetara pentru 2008. Desi au avut pareri cu totul contradictorii, pana la sfarsitul anului alesii nostri s-au pus de acord si, in sfarsit, au luat decizia de a vota bugetul si a scapa astfel de o grija.

Un alt eveniment al lunii decembrie l-a reprezentat unificarea Partidului Liberal Democrat cu Partidul Democrat, rezultand o noua formatiune politica, Partidul Democrat Liberal (PD-L).

Totodata, ultima luna a anului trecut a readus pe scena politica galateana Partidul Alternativa Ecologista, care a renascut ca pasarea Phoenix si si-a facut fel de fel de sperante pentru alegerile din acest an.