Liderul PNL Gorj, Dan Morega, acuza de abuz in serviciu si fals intelectual doi judecatori de la Tribunalul Gorj, el anuntand ieri ca a depus plangeri impotriva acestora, la DNA, la Ministerul Justitiei si la CSM.
In plangerile depuse la DNA, CSM si Ministerul Justitiei, Morega ii acuza pe magistratii Aliosa Carbunaru si Valentin Banica de sustragere de inscrisuri, abuz in serviciu contra persoanelor, abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual si uz de fals. El sustine ca acestia au legatura directa cu disparitia unui document important dintr-un dosar in care el era parte implicata, fapt ce ar fi dus la modificarea sentintei, care ii era favorabila.
Liderul PNL Gorj sustine ca cei doi judecatori de la Tribunalul Gorj ar fi facut presiuni asupra unei grefiere pentru a modifica si o incheiere de sedinta prin care sa fie facuta disparuta cererea de recurs depusa la dosar.
Conform lui Morega, faptele respective s-au produs in toamna anului trecut, cand el era subprefect de Gorj. Dosarul respectiv face referire la o cerere a lui Morega de reincadrare la Universitatea "Constantin Brancusi", unde a fost decan, fiind concediat in 2001. Morega a solicitat si plata unor sume pentru perioada in care nu a lucrat. (A.M.)