Comitetul interimar de conducere al filialei PNL Neamt a propus suspendarea pentru un an din partid a primarului din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. Biroul Permanent Central al PNL si-a insusit propunerea si a transmis-o Delegatiei Permanente, care se va intruni sambata.
Comitetul interimar de conducere al filialei PNL Neamt a propus suspendarea pentru un an din partid a primarului din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, pe motiv ca s-a declarat simpatizant al PLD, a declarat ieri senatorul Norica Nicolai, care este liderul interimar al filialei nemtene. Ea a precizat ca propunerea a fost facuta catre Biroul Politic Central, care si-a insusit-o si a transmis-o Delegatiei Permanente a PNL, care urmeaza sa ia o decizie in acest subiect.

O decizie pripita?

La randul sau, Stefan a spus ca se astepta la o asemenea decizie din partea BPC, dar ca asteapta si decizia pe care o va lua Delegatia Permanenta a partidului. Gheorghe Stefan a mai spus ca va respecta aceasta decizie, daca ea va fi validata de Delegatia Permanenta a PNL. El a tinut totusi sa precizeze ca este o decizie pripita din partea BPC. Gheorghe Stefan a fost suspendat din functia de presedinte al PNL Neamt in decembrie 2006, dupa ce demisionase din Comitetul Executiv al PNL alaturi de Gheorghe Flutur, sustinand gruparea Stoica-Stolojan. La mijlocul lui februarie, Stefan a participat la sedinta Ligii Alesilor Locali din PNL, care s-a desfasurat la Piatra Neamt. Ulterior, presedintele PNL Suceava, Ion Lungu, a declarat ca Gheorghe Stefan "s-a reactivat in PNL" si va continua sa fie alaturi de partid.
De altfel, tot atunci, primarul municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a anuntat ca va candida la sefia organizatiei judetene PNL.
Alegerile urmeaza sa aiba loc la 9 iunie, insa, daca Delegatia Permanenta a partidului va decide suspendarea lui Stefan din PNL, acesta nu va mai putea candida la sefia filialei. (Dan Ghetu)