Durbaca nu vrea sa se impace cu Alianta D.A. Supararea conservatorului se trage de la refuzul aliatilor de a da PC mai multe functii-cheie. Consecinta: noi alegeri pentru vicepresedinte la CJ.

Presedintele Consiliului Judetului Galati, liderul PC, Eugen Durbaca, considera totala nebunia din jurul subiectului alegerilor din CJ pentru functia de vicepresedinte, in opinia acestuia situatia fiind creata de interesele politice ale Aliantei D.A. Declaratia omului politic a venit pentru a explica faptul ca alegerea pesedistul Eugen Chebac in functia de vicepresedinte nu s-a realizat prin incalcarea Legii administratiei publice, varianta sustinuta de prefectul Mihai Capra. Durbaca a spus si ca se obisnuieste ca oamenii politici sa-si imbrace interesele politice in diferite forme pentru a-si justifica actiunile in fata cetatenilor. "Nu se pune problema daca alegerea lui Chebac a fost sau nu corecta. E limpede pentru oricine ca aici avem de-a face cu interesele politice ale Aliantei D.A. Spun asta pentru ca secretarul general al CJ, Dragu Togan, este jurist. Nu pot sa cred ca acesta a gresit de trei ori. Se va organiza o sedinta ordinara a CJ pentru a se mai vota o data pentru functia de vicepresedinte. Nu este nici un razboi cu Prefectura. De fiecare data cind Eugen Chebac a fost votat, prefectul Mihai Capra ne-a informat ca votarea nu a fost conforma cu legile in vigoare. In acest sens am si anuntat ca pozitia Prefecturii fata de ultima alegere a lui Chebac va fi analizata la urmatoarea sedinta de CJ", a declarat ieri Eugen Durbaca.

De la directori se trage

Desi a confirmat ca se vor organiza inca o data alegeri pentru functia de vicepresedinte al CJ, conservatorul a precizat ca sint putine sanse ca PC sa mearga alaturi de Alianta. Asta pentru ca, spune Durbaca, cei de la D.A. au promis PC mai multe functii de directori la societati deconcentrate si sase prefecturi, dar nu s-a realizat nimic in acest sens. "La o sedinta a consilierilor PC, la care a participat si un reprezentant de la Bucuresti, s-a vorbit despre faptul ca noi si Alianta D.A. nu colaboram asa cum s-a convenit in protocolul Coalitiei, vina apartinind democratilor si liberalilor. Din acest motiv la urmatoarele alegeri din CJ nu voi interveni pe linga consilierii conservatori pentru a-i convinge sa voteze intr-un anumit fel. Nu am primit functiile de director de la institutiile deconcentrate promise PC si nu am primit nici o prefectura. Nu cred ca se poate vorbi acum despre o buna colaborare cu Alianta", a mai aratat ieri Eugen Durbaca.

Pozitia prefectului

Reprtezentantul Guvernului in teritoriu a argumentat decizia de a trimite solicitarea de analizare a alegerii lui Eugen Chebac prin aceea ca nu a fost respectat articolul 18 din Regulamentul de Functionare a CJ. "Nu s-au respectat prevederile articolului 18 din Regulamentul CJ, regulament votat de dumnealor. Pina la urma trebuie sa inteleaga ca trebuie respectate prevederile pe care tot ei si le-au votat. Acolo se spune foarte clar ca alegerea se face in sedinta ordinara. Nerespectindu-se aceste proceduri, sigur ca urmeaza sa supunem judecatii instantei de contencios", ne-a declarat prefectul judetului, Mihai Capra.

Pina la noi clarificari un lucru este sigur. Se va ajunge la o noua alegere a vicepresedintelui CJ Galati, a patra. Daca pentru prima alegere Eugen Durbaca recunostea ca lucrurile nu au fost organizate de catre Coalitie, pentru celelalte doua alegeri sustinerea PC fata de candidatul PSD a fost pe fata si fara ascunzisuri. Din declaratiile lui Eugen Durbaca se pare ca la aceasta noua alegere fiecare consilier al PC va vota dupa propriile convingeri.